Τουρκία: Με πλαστικές σφαίρες «ευχήθηκε» η αστυνομία σε διαδηλώτριες για την Ημέρα της Γυναίκας

Και τα δακρυγόνα έπεσαν βροχή

Τουρκία: Με πλαστικές σφαίρες «ευχήθηκε» η αστυνομία σε διαδηλώτριες για την Ημέρα της Γυναίκας

​Σόου έδωσαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου.

Τι κι αν η χώρα τους αντιμετωπίζει διαδηλώσεις κατά της λογοκρισίας, προσφυγική κρίση, Κουρδικό, τρομοκρατία... Έβαλαν κράνη και μάσκες και ανέλαβαν ρόλο... ηλεκτροσυγκολλητή στα πανηγυρικά εγκαίνια για την τελική ένωση των δυο τμημάτων της τρίτης γέφυρας του Βοσπόρου που ενώνει Ασία και Ευρώπη... Είναι η μεγαλύτερη σε πλάτος, κρεμαστή γέφυρα του κόσμου.

Την ίδια ώρα στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στη Χαλκηδόνα, εκατοντάδες διαδηλωτές- κυρίως γυναίκες- αψήφησαν την απαγόρευση συγκεντρώσεων και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, διαδήλωσαν για την κλιμακούμενη βία κατά των γυναικών στην Τουρκία.

Η αστυνομία όμως τους αντιμετώπισε με βία. Τα δακρυγόνα και οι πλαστικές σφαίρες έπεσαν βροχή ενώ υπήρξαν και προαγωγές. Τα επεισόδια ακολούθησαν τις διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών για την λογοκρισία στην εφημερίδα Zaman. Η μέχρι πρότινος αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, έκανε πολιτική στροφή 180 μοιρών, αφού τέθηκε υπό δικαστική κηδεμονία.

Χθες κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τα εγκαίνια της γέφυρας ενώ σήμερα στηρίζει την απόφαση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Μπαχτσελί για ένα νέο Σύνταγμα. Η φίμωση της εφημερίδας επικρίνεται τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από ηγέτες όπως ο Φρανσουά Ολάντ ενώ ετέθη και στη συνάντηση Νταβούτογλου- Μέρκελ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top