Η λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes- Στην κορυφή για 17η φορά ο Μπιλ Γκέιτς

Στη δεύτερη θέση ο ο Ισπανός ιδρυτής των καταστημάτων ΖARA

Η λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes- Στην κορυφή για 17η φορά ο Μπιλ Γκέιτς

​Με ελαφρώς μειωμένη περιουσία εμφανίζονται φέτος στη λίστα του οικονομικού περιοδικού Forbes δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο.

Για 17η φορά μέσα σε 22 χρόνια ο Μπιλ Γκέιτς οδηγεί τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, παρόλο που η περιουσία του συρρικνώθηκε στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια από 79,2 που ήταν πέρυσι.

«Είναι καταπληκτικό. Το κάνουμε αυτό για τριάντα χρόνια, μόνο πέντε άνδρες κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφή. Πέντε άνθρωποι είναι στο παγκόσμιο νούμερο ένα» λέει η Λουίζα Κρολ, βοηθός αρχισυντάκτη του Fοrbes.

Στη δεύτερη θέση ο Ισπανός τιτάνας, ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων, ΖARA, Αμάνθιο Ορτέγκα με 67 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην τρίτη θέση παραμένει ο Αμερικάνος επιχειρηματίας και επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ με μεγάλη μείωση της περιουσίας του κατά 11,9 δισεκατομμύρια.

Τέταρτος στη λίστα ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σιμ που είδε αισθητή μείωση στα οικονομικά του κατά 27 δισεκατομμύρια, πέμπτος ο ιδρυτής του Άμαζον Τζεφ Μπέζος και έκτος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Ο Ζούκεμπεργκ είναι ο νεότερος μεγαλύτερος κερδισμένος, με επιπλέον πάνω από 11 δις» τονίζει η Λουίζα Κρολ.

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η Λίλιαν Μπέτανκουρ της L’oreal με μια περιουσία που ανέρχεται στα 36,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η χήρα του Στιβ Τζομπς, Λορίν, απολαμβάνει την 44η θέση και τα 16,7 δισεκατομμύρια που είναι η περιουσία της. Ζάμπλουτος και με τη βούλα είναι και ο υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, ο μεγιστάνας των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ.

Πάντως οι δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο μειωθήκαν από 1.826 στους 1.810, το ίδιο και η συνολική τους περιουσία κατά 570 δισεκατομμύρια δολάρια κι ανέρχεται πλέον στα 6.480 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top