Πολλαπλές ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ επιθέσεις στο Παρίσι-Τουλάχιστον 150 νεκροί- Στους δρόμους ο στρατός

Πρώτη ανάρτηση 23:27

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Παρίσι, μετά από τις συντονισμένες τρομοκρατικές επίθεσεις σε εστιατόριο, μπαρ, στάδιο και θέατρο της πόλης, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 153!

Οι νεκροί ήταν περισσότεροι από 40 στα σημεία των επιθέσων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ μετά τη λήξη της ομηρίας σε χώρο συναυλιών στο Παρίσι, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100 μόνο στο θέατρο της σφαγής!

Ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους... και κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει.

Όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στο εστιατόριο «Cambodge», που βρίσκεται στο 11ο διαμέρισμα της πόλης και γάζωσε τους θαμώνες.

Στη συνέχεια, επίθε��η σημειώθηκε από δύο ενόπλους στο μπαρ «Le Carillon» και λίγο μετά, δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από από το Stade de France, όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, από βομβιστές αυτοκτονίας.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν επίσης στο εμπορικό κέντρο Les Halles στο Παρίσι μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

Άγνωστος είναι ο αριθμός των δραστών. Λόγος γίνεται για πέντε δράστες, εκ των οποίων σίγουρα οι δύο είναι νεκροί. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών μετέδωσε ότι δεν υπήρχαν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα.

2E6C632F00000578-3317776-image-m-27_1447449971580.jpg

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία έκανε λόγο αρχικά για τρία επεισόδια με πυροβολισμούς, πιθανόν και τέσσερα, σε διάφορα σημεία του Παρισιού. To ίδιο μέσο ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή του σταδίου Stade de France, όπου πραγματοποιούνταν φιλικός αγώνας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.

CTuJV8vWsAAZx_w.jpg

purobolismoi-kai-ekrikseis-sto-parisi.jpg
Στο «Stade de France», βρισκόταν και ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος παρακολουθούσε εκείνη την ώρα, το ματς μεταξύ Γαλλίας- Γερμανίας. Ο Γάλλος πρόεδρος αποχώρησε από το Stade de France και μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών, για έκτακτη σύσκεψη!

Eίναι βέβαιο, ότι πρόκειται για συντονισμένες και οργανωμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο 11ο και 12ο διαμέρισμα του Παρισιού. Έχουν εκκενωθεί οι δρόμοι και οι κάτοικοι έχουν κληθεί να μείνουν στα σπίτια τους.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top