ΣΕΙΣΜΟΣ Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 29 νεκροί- 12 μαθήτριες σκοτώθηκαν φεύγοντας από το σχολείο

Αισθητός σε Πακιστάν και Ινδία

ΣΕΙΣΜΟΣ Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 29 νεκροί- 12 μαθήτριες σκοτώθηκαν φεύγοντας από το σχολείο

​Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ που χτύπησε το βορειοανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν το πρωί της Δευτέρας και ταρακούνησε το Πακιστάν και την Ινδία.

πακι3.jpg
Στην πρωτεύουσα Καμπούλ, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλα 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο γειτονικό Πακιστάν.

Ο σεισμός, ο οποίος υπολογίστηκε αρχικά στα 7,7 Ρίχτερ και στη συνέχεια το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο μετέδωσε ότι ήταν μεγέθους 7,5 Ρίχτερ, έγινε αισθητός στη βόρεια Ινδία και στην πρωτεύουσα του Πακιστάν.

πακιστ.jpg
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 213 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του 254 χλμ. νοτιοανατολικά της Καμπούλ, στην απομονωμένη περιοχή του όρους Χίντου Κους, στην αφγανική επαρχία.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 12 κορίτσια σκοτώθηκαν κατά την προσπάθεια τους να φύγουν από το σχολείο τους στην πόλη του βόρειου Αφγανιστάν, Τάλοκαν, ενώ άλλοι 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ανατολική επαρχία του Νάνγκαχαρ.
πακι2.jpg
«Έχουμε παραλάβει περίπου 50 τραυματίες με πολλαπλά τραύματα λόγω κατάρρευσης κτιρίου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Peshawar's Lady Reading στο Πακιστάν.
Πριν από περίπου 6 μήνες ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ στο Νεπάλ είχε αφήσει πίσω του 9.000 νεκρούς.
Στο βίντεο βλέπετε τη στιμγή του σεισμού, όπως καταγράφηκε από τους υπαλλήλους στα γραφεία του ινδικού μέσου ενημέρωσης "Indian Express".
πηγή: Reuters
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top