ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ εικόνες: Ποτάμι προσφύγων στα σύνορα της Σλοβενίας

Τα πλάνα κάνουν το γύρο του διαδικτύου

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ εικόνες: Ποτάμι προσφύγων στα σύνορα της Σλοβενίας

Το γύρο του κόσμου προκαλώντας σοκ, κάνουν οι εικόνες των χιλιάδ��ν προσφύγων που εισέρχονται στη σλοβενική επικράτεια μέσω των συνόρων με την Κροατία.

Στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο που δείχνει πλάνα από ψηλά φαίνεται το ποτάμι των προσφύγων, θυμίζοντας εικόνες από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Φαίνονται χιλιάδες ταλαιπωρημένοι και απελπισμένοι άνθρωποι, συνοδευόμενοι από αστυνομικές δυνάμεις να διασχίζουν τα σύνορα της Σλοβενίας.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μίρο Τσέραρ, τις τελευταίες δέκα ημέρες, έχουν φτάσει στη Σλοβενία περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, Καρλ Έριαβετς για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα κατηγόρησε την Κροατία, αλλά επέκρινε και την Ευρωπαϊκή Ένωση για αργή αντίδραση.

Σύμφωνα με τα σλοβενικά ΜΜΕ, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη και τεταμένη στη μεθοριακή πόλη Μπρέζιτσε, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου βρίσκονται υπό κακές καιρικές συνθήκες χιλιάδες πρόσφυγες, άνδρες γυναίκες και παιδιά. Οι περισσότεροι έφθασαν στη Σλοβενία με τρένο από το κέντρο υποδοχής Οπάτοβατς της Κροατίας.

Εκεί, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προειδοποιούν για έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης και επικρατεί χαοτική κατάσταση, καθώς οι αρχές δεν είχαν προετοιμαστεί για κύμα προσφύγων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top