Το ζήτημα της Ελλάδας «ρίχνει» τα ποσοστά της Μέρκελ

Μέσα σε μια εβδομάδα η δημοτικότητα της έπεσε κατά δύο μονάδες

Το ζήτημα της Ελλάδας «ρίχνει» τα ποσοστά της Μέρκελ

​Έδαφος χάνει η Γερμανίδα καγκελάριος λόγω του ζητήματος της Ελλάδας, καθώς μέσα σε μια εβδομάδα το ποσοστό του κόμματος της έπεσε κατά δύο μονάδες!

Συγκεκριμένα, η υποστήριξη προς τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει ποσοστό 41%, λόγω των διαφωνιών στο εσωτερικό του κοινοβουλευτικού συνασπισμού σχετικά με ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που μοιράζονται την εξουσία με τη Μέρκελ δεν επωφελούνται και παραμένουν στο 23%. Το ριζοσπαστικό κόμμα Αριστερά (Die Linke) και το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνουν 11% και 4% αντίστοιχα.

Επιπλέον και η δημοτικότητα της έχει υποστεί πλήγμα, καθώς το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα ψήφιζαν την Μέρκελ αν διεξάγονταν τώρα εκλογές για την καγκελαρία έπεσε δύο μονάδες, αγγίζοντας το 53%- το χαμηλότερο ποσοστό για φέτος.

Από την άλλη, ο αντίπαλος της- του SPD- Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κερδίζει δύο μονάδες, αλλά παραμένει δεύτερος με ποσοστό 14%.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Forsa που πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση, Μάνφρεντ Γκέλνερ, δήλωσε πως ο λόγος για την πτώση των ποσοστώ�� της Μέρκελ είναι η κοινοβουλευτική ψηφοφορία την περασμένη Τετάρτη για το πακέτο βοήθειας ύψους 86 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα. Ο αριθμός των διαφωνούντων στο κόμμα της που ήταν μεγαλύτερος από ποτέ, υπογραμμίζει τις αντιδράσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει σε σχέση με τη διαχείριση του θέματος της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν ο Σόιμπλε έτρεχε, κάπνιζε και έπαιζε τένις-ΑΦΙΕΡΩΜΑ για την άγνωστη ζωή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ

Ολάντ-Μέρκελ: ΑΥΤΕΣ είναι οι λύσεις που προτείνουν για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα!

Η Μέρκελ καταδίκασε τα επεισόδια των ακροδεξιών εξτρεμιστών:Αηδιαστική η βία κατά των προσφύγων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top