Εξαφανισμένος τουρίστας σώθηκε γράφοντας «βοήθεια» στην άμμο!

Τον εντόπισαν μετά από δύο ημέρες

Εξαφανισμένος τουρίστας σώθηκε γράφοντας «βοήθεια» στην άμμο!

Τι κι αν τον αναζητούσαν ακόμα και με ελικόπτερα; Ένας τουρίστας, που είχε εξαφανιστεί, κατάφερε να σωθεί γράφοντας… «βοήθεια» στην άμμο!

Ο 63χρονος Βρετανός Τζεφ Κις χάθηκε στα τέλη Ιουλίου σε δάσος της Αυστραλίας και ενώ προσπαθούσε να κατευθυνθεί, μέσα από μονοπάτια, στους καταρράκτες Έλιοτ, στο εθνικό πάρκο Ζαρντίν, στην πολιτεία του Κουίνσλαντ.

2B96F09A00000578-0-image-a-13_1440293623814.jpg

Γράφοντας για την περιπέτειά του στο blog του, ο κ. Κις εξηγεί ότι θέλησε να ακολουθήσει ένα μονοπάτι και στη συνέχεια να κολυμπήσει σε ένα ρυάκι, όμως, η πρόσβαση στους καταρράκτες ήταν δυσκολότερη απ’ ό,τι υπολόγιζε. Αν και ο 63χρονος πήρε την απόφαση να γυρίσει πίσω, το σκοτάδι άρχισε να απλώνεται, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα στο δάσος και, μάλιστα, χωρίς παπούτσια.

Συγγενείς και φίλοι του Βρετανού τουρίστα ενημέρωσαν τις Αρχές για την εξαφάνισή του και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού. Επί δύο ημέρες έψαχναν από εδάφους και αέρος για να βρουν τον κ. Κις, ο οποίος, στο μεταξύ, είχε γράψει στην άμμο τη λέξη «βοήθεια» και την ημερομηνία (28 Ιουλίου), ενώ σχεδίασε κι ένα βέλος που έδειχνε σε ποιο σημείο βρισκόταν, ελπίζοντας να τον εντοπίσουν.

img-0155-1-589x442.jpg

Λίγο πριν οι Αρχές κατευθύνουν τις έρευνες σε άλλο σημείο του δάσους, το μήνυμα του 63χρονου έγινε αντιληπτό και τον έσωσαν! Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αρκετά ταλαιπωρημένος και με πληγές στα πόδια, ωστόσο, τώρα είναι μια χαρά και η περιπέτειά του κάνει τον γύρο του κόσμου…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top