To PKK πίσω από την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη

Βομβαρδισμοί κατά θέσεων του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία

To PKK πίσω από την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη

Το παράνομο στην Τουρκία Κόμμα Εργαζομένων του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, σε αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη. Από τη βομβιστική επίθεση έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων ήταν οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι στη συνέχεια αντάλλαξαν πυρά με Τούρκους αστυνομικούς.

Η ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του τουρκικού κράτους και των Κούρδων αυτονομιστών έχει ουσιαστικά καταρρεύσει, από τη στιγμή που η Τουρκία αποφάσισε να μην στηρίξει τις δυνάμεις του συριακού παρακλαδιού του PKK, Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), στη μάχη τους στη βόρειαΣυρία με το Ισλαμικό Κράτος.

Nα σημειωθεί ότι η τουρκική αεροπορία εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας σειρά αεροπορικών επιδρομών με στόχο κρησφύγετα του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία, σε αντίποινα για τις φονικές επιθέσεις που αποδόθηκαν στους κούρδους αντάρτες, ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

«Δεκαεπτά στόχοι χτυπήθηκαν με ακρίβεια στην επαρχία Χακιάρι» ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη το τουρκικό γενικό επιτελείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top