Στρατιώτες βίασαν και έκαψαν κορίτσια στο σπίτι τους

Καταγγελία του ΟΗΕ

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι σ​τρατιώτες του Νοτίου Σουδάν βίασαν και στην συνέχεια έκαψαν ζωντανά κορίτσια και γυναίκες μέσα στα σπίτια τους, όπως καταγγέλλει ο ΟΗΕ.

Σε έκθεση που έδωσαν στην δημοσιότητα, ερευνητές της Αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν καταγγέλλουν «γενικευμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Στηρίχθηκαν στις μαρτυρίες 115 θυμάτων και αυτοπτών μαρτύρων στην βόρεια πολιτεία Ουνιτέ, μια από αυτές που έχουν πληγεί πολύ από τον εμφύλιο.

«Ορισμένες από τις πιο ανησυχητικές κατηγορίες αφορούν την απαγωγή και τις σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών και κοριτσιών, ορισμένα από τα οποία τα έκαψαν ζωντανά μέσα στα σπίτια τους», υπογραμμίζουν στην έκθεσή τους οι ερευνητές της Αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν.

Ο πόλεμος που μαίνεται στο Νότιο Σουδάν ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2013, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του στρατού της χώρας, ο οποίος διασπάστηκε μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Σάλβα Κιίρ και αυτών που υποστηρίζουν τον πρώην αντιπρόεδρό του, Ρικ Μάτσαρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top