Συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό στη Βιέννη και το Άμστερνταμ

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό στη Βιέννη και το Άμστερνταμ

​Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσε υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη, όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr. Σε ακόμη δύο πόλεις της Ευρώπης, εκατοντάδες διαδηλωτές έδειξαν χθες την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό σε συλλαλητήρια στη Βιέννη και το Άμστερνταμ.

Με κεντρικό σύνθημα «Η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν είναι μόνοι», πλήθος κόσμου διαδήλωσε μπροστά στο κτίριο της αυστριακής καγκελαρίας στο κέντρο της Βιέννης. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν αυστριακές πολιτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή και του Κοινωνικοπολιτιστικού Συλλόγου της Ελληνικής Κοινότητας Βιέννης και Περιχώρων.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «Η Ελλάδα μας αφορά όλους», «Δεν πρόκειται μόνον για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη», «Τίποτε δεν επιτρέπεται να αλλάξει και δεν θα αλλάξει στην αλληλεγγύη μας προς την Ελλάδα», «Ένας άλλος δρόμος για μια άλλη Ευρώπη, για μια άλλη Ελλάδα», ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν ο διακεκριμένος Αυστριακός οικονομολόγος Στέφαν Σούλμαιστερ, αλλά και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Χονδρός.

Την ίδια ώρα, περίπου 350 άνθρωποι διαδήλωναν στην Ολλανδία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό. Στο Άμστερνταμ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος πήρε τον λόγο ενώπιον των διαδηλωτών για να καλέσει τους πιστωτές να δώσουν έναν επιπλέον χρόνο προθεσμία στην Ελλάδα. Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν και Έλληνες πολίτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top