ΔΕΝ επιτρέπουν στην 10χρονη που βιάστηκε από τον πατριό της...να κάνει άμβλωση!

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας της Παραγουάης

ΔΕΝ επιτρέπουν στην 10χρονη που βιάστηκε από τον πατριό της...να κάνει άμβλωση!

​Σάλο έχει προκαλέσει στην Παραγουάη η απόφαση του υπουργείου Υγείας να μην επιτρέψει σε ένα κορίτσι 10 ετών να κάνει άμβλωση,το οποίο όπως σας είχε ενημερώσει το star.gr είχε βιαστεί από τον πατριό του και είναι έγκυος 23 εβδομάδων.

«Όσον αφορά στην άμβλωση, εξηγήσαμε ότι είναι εντελώς εκτός συζήτησης. Τ�� υπουργείο Υγείας διαφωνεί πλήρως», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Αντόνιο Μπάριος σε δημοσιογράφους.

«Η διάγνωση της κύησης αυτού του κοριτσιού μας γνωστοποιήθηκε την 21η εβδομάδα. Εάν έπρεπε να γίνει άμβλωση, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την 20η εβδομάδα. Σήμερα, βρισκόμαστε στις 23. Η κύηση δεν θα διακοπεί», εξήγησε ο ίδιος.

Το παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας στην Παραγουάη έχει ξεκινήσει μια δημόσια εκστρατεία, χρησιμοποιώντας την ετικέτα #NiñaEnPeligro, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο το κορίτσι να αναγκαστεί να ολοκληρώσει την κύηση.

Η ΜΚΟ υποστηρίζει ότι με βάση το διεθνές δίκαιο, η υπόθεση αυτή συνιστά μια περίπτωση “βασανισμού ή ατιμωτικής μεταχείρισης”, όπως αυτή ορίζεται στη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Σκληρής, Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης του ΟΗΕ.

Ο Ανίμπαλ Περίς, πρύτανης και διευθυντής του νοσοκομείου Clinicas, δήλωσε ότι το παιδί μπορεί να ολοκληρώσει ομαλά την κύηση, και αποκάλυψε ότι το 2014 στο νοσηλευτικό ίδρυμα εισήχθησαν 14 κορίτσια μεταξύ 9 και 15 ετών που κυοφορούσαν, χωρίς κανένα να αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Η μητέρα της 10χρονης, η οποία ζήτησε να γίνει η άμβλωση, έχει προφυλακιστεί διότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες για τον σύντροφό της, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης. Κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top