Νέα φωτογραφία του Τζιχάντι Τζον-Τί λέει πρώην αφεντικό του

Πως συνδέεται με την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου

Νέα φωτογραφία του Τζιχάντι Τζον-Τί λέει πρώην αφεντικό του

​Ενεργό μέλος ενός δικτύου που συνδεόταν με την αποτυχημένη απόπειρα πυροδότησης βόμβας σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο το 2005 φαίνεται πως ήταν ο Τζιχάντι Τζον, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο άνδρας που εμφανίζεται σε πολλά βίντεο της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να δολοφονεί εν ψυχρώ ομήρους στη Συρία, αναγνωρίστηκε ως ο Μοχάμεντ Εμουαζί, κάτοικος Λονδίνου και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας της Βρετανίας ήδη από το 2011.

Τα δικαστικά έγγραφα ρίχνουν μια σύντομη ματιά στη ζωή του Εμουαζί όταν ζούσε στο Λονδίνο, προτού φύγει για τη Συρία και ενταχθεί στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Σε αυτά γίνεται αναφορά στη συνεργασία του Εμουαζί με τον Ιρανικής καταγωγής «CE» και τον «J1» από την Αιθιοπία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο «J1» είχε διασυνδέσεις με τους τρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί για την απόπειρα πυροδότησης βόμβας το 2005 σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο.

Βάσει των εγγράφων, ο δήμιος του ΙΚ πιστεύεται ότι ήταν μέλος μιας ομάδας που αριθμούσε τουλάχιστον 12 άτομα. Επιδίωξη της εν λόγω ομάδας ήταν η εξεύρεση χρημάτων και εξοπλισμού "για τρομοκρατικούς σκοπούς" στη Σομαλία.

Την ίδια ώρα, ο Guardian έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα, η οποία φέρεται να είναι η πιο πρόσφατη φωτογραφία του δήμιου των τζιχαντιστών, που κατευθυνόταν προς τη Συρία για ενταχθεί στους κόλπους της ISIS. Τραβήχτηκε στο Κουβέιτ, το 2010.

Ηταν πωλητής σε εταιρεία πληροφορικής και σύμφωνα με το πρώην αφεντικό του στο Κουβέιτ ήταν ο καλύτερος υπάλληλος. «Ηταν πολύ καλός με τους ανθρώπους, ήρεμος και αξιοπρεπής. Χτύπησε από μόνος του την πόρτα μας και μας έδωσε το βιογραφικό του», είπε στον Guardian.

Το πρώην αφεντικό του είπε επίσης ότι μετά από μια δοκιμαστική περίοδο, ο Βρετανός εξαφανίστηκε εντελώς τον Απρίλιο του 2010, μετά από ένα ταξίδι στο Λονδίνο.

«Πώς κάποιος τόσο ήρεμος και ήσυχος όσο εκείνος έγινε σαν τον άνθρωπο που είδαμε στις ειδήσεις; Δεν είναι λογικό να είναι αυτός ο τύπος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ-Ντοκουμέντο με τον «Τζιχάντι Τζον» σε διαμαρτυρία στο Λονδίνο το 2011!

BBC: Στη δημοσιότητα το πραγματικό όνομα του «Τζιχάντι Τζον»

Αυτός είναι ο Τζιχάντ Τζον που «παίρνει» κεφάλια-Έτσι ήταν μικρός

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top