To αεροσκάφος της AirAsia είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πριν τη συντριβή

Tι δήλβωσε ο Υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας;

To αεροσκάφος της AirAsia είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πριν τη συντριβή

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του υπουργού Μεταφορών της Ινδονησίας το αεροσκάφος της AirAsia, το οποίο συνετρίβη στη θάλασσα με 162 επιβαίνοντες την 28η Δεκεμβρίου, είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πρωτίστως και εξαιτίας αυτού υπέστη απώλεια στήριξης.

«Τα τελευταία λεπτά, το αεροσκάφος εκινείτο με μεγαλύτερη από τα φυσιολογικά όρια ταχύτητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιγκνάσιους Τζονάν.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε ότι η ταχύτητα του αεροσκάφους είχε φθάσει τα «6.000 πόδια ανά λεπτό» (2.000 μέτρα/λεπτό), και υπογράμμισε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο για επιβατικό αεροσκάφος.

«Πιστεύω ότι είναι σπάνιο ακόμα και ένα μαχητικό αεροσκάφος να πετάξει στα 6.000 πόδια/ λεπτό», τόνισε.

Ο πιλότος ζήτησε κατά τη διάρκεια της πτήσης ζήτησε να πετάξει σε μεγαλύτερο ύψος προκειμένου να αποφύγει επικίνδυνες νεφώσεις, όμως δεν έλαβε γρήγορα θετική απάντηση, καθώς η κυκλοφορία ήταν αυξημένη στον συγκεκριμένο αεροδιάδρομο και λίγο μετά το αεροσκάφος συνετρίβη στην θάλασσα.

Από τα ευρήματα του καταγραφέα συνομιλιών στο πιλοτήριο, δηλαδή το ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά», δεν δόθηκαν λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Το μόνο που είπαν ήταν ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη για τρομοκρατική ενέργεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top