ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ δύο τζιχαντιστές στο Βερολίνο

Έκανε έφοδο σε διαμέρισμα η Αντιτρομοκρατική

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ δύο τζιχαντιστές στο Βερολίνο

Εκτεταμένες δράσεις κατά της τρομοκρατίας πραγματοποίησε �� γερμανική αστυνομία μετά την αιματηρή επίθεση στη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα. Ύστερα από έφοδο σε διαμέρισμα στο Βερολίνο σήμερα το πρωί, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλαβε δύο ύποπτους τζιχαντιστές.

Ο ένας από τους δύο, είναι ο 41χρονος Ισμέτ Ντ., ο οποίος θεωρείται ύποπτος ως επικεφαλής πενταμελούς ομάδας ισλαμιστών εξτρεμιστών. Σε αυτήν εμπλέκονται Τούρκοι και Ρώσοι με καταγωγή από την Τσετσενία και το Νταγκεστάν.

Ο 41χρονος κατηγορείται ότι αποσκοπούσε, με μάθημα «θρησκευτικής μελέτης», στη ριζοσπαστικοποίησή τους και στην προετοιμασία τους ώστε να σταλούν στη Συρία.

Ο δεύτερος είναι ο 43χρονος Εμίν Φ. που ασχολείτο με τα οικονομικά της οργάνωσης, η οποία είχε τη βάση της στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Τα άλλα τρία μέλη της ομάδας αυτής δεν συνελήφθησαν, καθώς δεν στοιχειοθετούνταν επαρκείς κατηγορίες σε βάρος τους, σύμφωνα με την εισαγγελία του Βερολίνου.

Η αστυνομία υπογραμμίζει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχεδίαζαν επίθεση σε γερμανικό έδαφος, ενώ δεν διαφαίνεται διασύνδεση με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Στην πρωτοφανή αυτή επιχείρηση μετείχαν 250 μέλη της αστυνομίας, ανάμεσά τους τρεις ομάδες κομάντος ειδικής επέμβασης. Οι αρχές πραγματοποίησαν κατ΄οίκον έρευνες σε 11 σημεία του ισλαμιστικού κινήματος του Βερολίνου.

Οι γερμανικές αρχές υπολογίζουν σε λίγες εκατοντάδες τον αριθμό Γερμανών υπηκόων ή διαμένοντων στη Γερμανία που είχαν φύγει για να πολεμήσουν στη Συρία με τους τζιχαντιστές και έχουν επιστρέψει. Ιδιαίτερα πρόσφατα, έχουν αυξηθεί οι συλλήψεις μεμονωμένων προσώπων για σχέση με τζιχαντιστικά δίκτυα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top