ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο Παρίσι: 12 νεκροί & 20 τραυματίες μετά από τρομοκρατική επίθεση σε περιοδικό

Έπεσαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί - Πρώτη ανάρτηση: 07/01/2015 13:17

ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο Παρίσι: 12 νεκροί & 20 τραυματίες μετά από τρομοκρατική επίθεση σε περιοδικό

​Φρίκη στο Παρίσι μετά από τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Πόλης του φωτός.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τρυματίστηκαν (εκ των οποίων οι 5 σε κρίσιμη κατάσταση) μετά από ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τις Le Monde και Le Parisien, οι 10 νεκροί είναι δημοσιογράφοι -μεταξύ αυτών και ο διευθυντής του περιοδικού Σαρμπ και οι ιστορικοί σκιτσογράφοι Καμπί, Βολίνσκι και Τινούζ (σ.σ.: αυτά ηταν τα ψευδώνυμα με τα οποία υπέγραφαν)- και οι υπόλοιποι 2 αστυνομικοί.

αρχείο λήψης (11).jpg

Οι δημοσιογράφοι του περιοδικού ανήρτησαν φωτογραφία που τους δείχνει να έχουν μαζευτεί στην ταράτσα του κτιρίου για να γλιτώσουν από τους τρομοκράτες.

Untitled.jpg

αρχείο λήψης (5).jpg
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο μαυροφορεμένοι άνδρες κρατούσαν καλάσνικοφ και χειροβομβίδα. Μπήκαν στο κτήριο, που είναι στο 11ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, στην οδό Νικολά Απέρ 10 και άρχισαν να πυροβολούν στα τυφλά. Στη συνέχεια διέφυγαν με ξεχωριστά οχήματα.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί και ακούστηκαν τουλάχιστον τριάντα πυροβολισμοί.

Untitled-7.jpg

Οι φόβοι όλων πέφτουν σε επίθεση από ισλαμιστές, καθώς το περιοδικό είχε δημοσιεύσει σατιρικά καρτούν με στόχο τον Μωάμεθ.

Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2011, τα γραφεία της εφημερίδας είχαν δεχθεί επίθεση με βόμβα μολότοφ, καθώς είχε δημοσιεύσει μια αμφιλεγόμενη εικόνα του Προφήτη Μωάμεθ στο εξώφυλλό του .

Η τελευταία ανάρτηση του περιοδικού στο Twitter δείχνει μια γελοιογραφία του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπαρκ αλ Μπαγγκνάντι.

abouu-thumb-large.jpg
5386781.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νέο βίντεο από Παρίσι: Κουκουλοφόρος εκτελεί αστυνομικό εν ψυχρώ!

Ολάντ: Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ασύγκριτης βαρβαρότητας

Bίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της «σφαγής» στο Παρίσι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top