Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της AirAsia

Η αγωνία κορυφώνεται για τους συγγενείς των 162 επιβαινόντων

Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της AirAsia

​Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι στέλνουν το αντιτορπιλικό USS Sampson στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Airbus της εταιρίας AirAsia που χάθηκε την Κυριακή μεταξύ της Ιάβας και της Σιγκαπούρης.

Το πολεμικό πλοίο αναμένεται να φτάσει στην περιοχή αργά σήμερα, διευκρίνισε η αμερικανική διοίκηση του Στόλου του Ειρηνικού. Το αντιτορπιλικό USS Sampson "στάλθηκε για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις έρευνας της πτήσης QZ8501 της AirAsia", επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. Η Ινδονησία ζήτησε επίσημα τη βοήθεια των ΗΠΑ στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Airbus, είχε αναφέρει νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι αρχές της Ινδονησίας παραδέχθηκαν χθες ότι το αεροσκάφος που χάθηκε στην επικράτειά τους πιθανόν βρίσκεται "στο βυθό της θάλασσας", ενώ δεκάδες πλοία και αεροπλάνα συνεχίζουν τις έρευνες και η αγωνία κορυφώνεται για τους συγγενείς των 162 επιβαινόντων.

Η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Μαλαισία έχουν στείλει αεροπλάνα και πλοία για να μετάσχουν στις έρευνες.

Συντρίμμια που μοιάζουν με πόρτα αεροσκάφους και με μια τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης ε��τοπίστηκαν την Δευτέρα στη Θάλασσα της Ιάβας στην Ινδονησία, στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα, η τηλεόραση της Ινδονησίας έδειξε εικόνες αντικειμένων που επιπλέουν στη Θάλασσα της Ιάβας τα οποία ενδεχομένως να ανήκουν στο αεροσκάφος το οποίο πιθανόν συνετρίβη σε ρηχά νερά ανοικτά των ακτών της Ινδονησίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top