ΗΠΑ: Άλλος ένας άοπλος μαύρος πυροβολήθηκε από λευκό αστυνομικό

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες

ΗΠΑ: Άλλος ένας άοπλος μαύρος πυροβολήθηκε από λευκό αστυνομικό

​Άλλο ένα περιστατικό πυροβολισμού μαύρου άοπλου από λευκό αστυνομικό σημειώθηκε στις ΗΠΑ την ώρα που Τζέρι Ντέμινγκς, σερίφης της κομητείας Όραντζ της Φλόριντα, απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

«Ζητώ από όλους να μην βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα και να επιτρέψουν την ολοκλήρωση των ερευνών», δήλωσε ο Ντέμινγκς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ορλάντο. Ο ίδιος δήλωσε ότι κάποιες από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν παρόντες όταν συνέβη το περιστατικό έρχονται σε σύγκρουση με τα όσα δήλωσε ο αστυνομικός.

5a60a8ee-07a7-424e-9924-3db416304a13.jpg
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου έλαβε χώρα το περιστατικό κατέθεσαν ότι οι δύο άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν τα χέρια τους ψηλά όταν ο αστυνομικός άνοιξε πυρ.

Αφού εντόπισε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σε συγκρότημα διαμερισμάτων λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο αστυνομικός Ρόμπερτ ΜακΚάρθι πυροβόλησε τρεις φορές με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να χτυπήσει τον Κέντρικ Μπαρτί.

841a7e38-91c4-4b89-b498-a62a14208255.jpg
Ο Μπαρτί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη, δήλωσε ο σερίφης.

Ο ίδιος έχει ιστορικό συλλήψεων για τουλάχιστον 45 κατηγορίες από το 1999, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε στη δημοσιότητα ο Ντέμινγκς.

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ μετά την απαλλαγή δύο αστυνομικών από τον κίνδυνο να τους απαγγελθούν κατηγορίες για τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν στο Μιζούρι και του Έρικ Γκάρνερ στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top