Προς παραίτηση ο Ναπολιτάνο για λόγους υγείας

Θα παραιτηθεί στα τέλη του χρόνου

Προς παραίτηση ο Ναπολιτάνο για λόγους υγείας

​Την παραίτησή του για λόγους υγείας προτίθεται να υποβάλει ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο δεν είχε κρατήσει μυστική την πρόθεσή του να τερματίσει πρόωρα τη δεύτερη προεδρική θητεία που ανέλαβε «πυροσβεστικά» το 2013 σε ένα πολιτικό σκηνικό που φλεγόταν.

«Ο πρόεδρος προτίθεται να αποχωρήσει από το Κυρηνάλιο Μέγαρο και δεν είναι πλέον διατεθειμένος να περιμένει την έγκριση νέου εκλογικού νόμου και συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί μέχρι πρότινος,» κατά την Repubblica.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο θα παραιτηθεί στα τέλη του χρόνου μετά τη λήξη της ιταλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρόθεση παραίτησης του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ήταν εδώ και καιρό αντικείμενο συζήτησης στους πολιτικούς κύκλους. Όμως τώρα «υπάρχει πλέον η βεβαιότητα πως ο πρόεδρος έχει λάβει την απόφαση», σύμφωνα με την κεντροαριστερή εφημερίδα La Repubblica.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε από το προεδρικό μέγαρο ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει, αναφορές του Τύπου για την πρόθεση παραίτησης του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο -η οποία αποδίδεται στην προχωρημένη ηλικία του, καθώς τον επόμενο Ιούνιο θα γίνει 90 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top