Σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ: «Η πρόκληση είναι χειρότερη από τα Ίμια»

Στο οικόπεδο 3 το «Barbaros»

Στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας τo τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros», σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Συνοδεύεται από τα υποστηρικτικά πλοία M/V Bravo και M/V Deep Supporter και μια φρεγάτα.

Σήμερα θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν και τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης της Λευκωσίας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Πρόδρομου Προδρόμου, εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού και στενού συνεργάτη του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη: «Η πρόκληση είναι χειρότερη από τα Ίμια. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν η Κύπρος ήταν άλλο κράτος και είχε στείλει στο σημείο το Πολεμικό Ναυτικό του. Θα είχαμε σύρραξη».

Χθες, μετά το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις.

Έγινε ανασκόπηση της πορείας του Κυπριακού, συζητήθηκαν οι τουρκικές ενέργειες και αναλόγως των εξελίξεων τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης, όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, επίσης, ότι υπήρξε ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα για όλες τις εξελίξεις, ενώ σε κλίμα συναντίληψης ακούστηκαν εισηγήσεις τόσο από τους αρχηγούς των κομμάτων όσο και από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top