Επιχείρηση Αρχιμήδης: Η μεγαλύτερη της Europol, πάνω από 1.000 συλλήψεις

Περισσότεροι από 20.000 εκπρόσωποι των δυνάμεων της τάξης πήραν μέρος

Επιχείρηση Αρχιμήδης: Η μεγαλύτερη της Europol, πάνω από 1.000 συλλήψεις

​Μια τεράστια επιχείρηση, χωρίς προηγούμενο με κωδικό όνομα «Αρχιμήδης», πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 23 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ευρώπη με την Europol να ανακοινώνει ότι οι συλλήψεις ξεπέρασαν τις 1.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Europol έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 1027 άτομα, έχουν σωθεί 30 παιδιά, θύματα trafficking, ενώ κατασχέθηκαν 600 κιλά κοκαΐνης, 200 κιλά ηρωίνης και 1.300 κιλά κάνναβης.

"Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συντονισμένη επίθεση που οργανώθηκε ποτέ στην Ευρώπη εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος", δήλωσε ο διευθυντής της Europol Ρομπ Ουέινραϊτ στη Χάγη όπου βρίσκεται η έδρα της Europol.

Σε αυτήν συμμετείχαν οι 28 χώρες της ΕΕ, καθώς και η Νορβηγία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ελβετία, η Σερβία και η Κολομβία.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Περίπου 20.000 αστυνομικοί έφεραν σε πέρας περισσότερες από 300 μεμονωμένες ενέργειες.

Οι ενέργειες αυτές περιελάμβαναν εννέα τομείς του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων η διακίνηση ανθρώπων, το λαθρεμπόριο ηρωίνης και κοκαΐνης, η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο, καθώς και η οργάνωση της παράνομης μετανάστευσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top