Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Ρίσι Σούνακ

Οι φήμες από τη Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαιώθηκαν

Ο Ρίσι Σούνακ προκήρυξε πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 4 Ιουλίου / ERT

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προκήρυξε σήμερα το απόγευμα πρόωρες εκλογές για την 4η Ιουλίου, σε ανακοίνωσή του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Στις 19:14 ο πρωθυπουργός της χώρας ξεκίνησε τις δηλώσεις του. Άρχισε με την υπόσχεση πως δε θα εγκαταλείψει ποτέ τον λαό του. Αναφέρθηκε στην πανδημία, στον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση. «Ήρθα για να αποκαταστήσω την οικονομική σταθερότητα, είναι ο βράχος της σταθερότητας», είπε.

Η αντίδραση του Μουσείου της Ακρόπολης για την απρέπεια Σούνακ

Ο Σούνακ, κατά την ανακοίνωσή του που επιβεβαιώνει έντονες φήμες του τελευταίου διαστήματος, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει επίθεση στους Εργατικούς, λέγοντας ότι «οι ψηφοφόροι δεν ξέρουν τι παίρνουν με τον Κιρ Στάρμερ επειδή δεν τηρεί τις υποσχέσεις του».

«Δεν μπορώ να πω το ίδιο πράγμα για το Εργατικό Κόμμα, επειδή δεν ξέρω τι προσφέρουν. Και για να πω την αλήθεια, δεν νομίζω ότι ξέρετε ούτε εσείς. Και αυτό γιατί δεν έχουν κανένα σχέδιο. Δεν υπάρχει τολμηρή δράση. Και ως αποτέλεσμα το μέλλον μπορεί να είναι μόνο αβέβαιο μαζί τους», πρόσθεσε. 

«Αν ήταν ευτυχής να εγκαταλείψει όλες τις υποσχέσεις που έδωσε για να γίνει αρχηγός μόλις πήρε τη θέση, πώς μπορείτε να ξέρετε ότι δεν θα κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα αν γίνει πρωθυπουργός;», κατέληξε για τον Στάρμερ που αποτελεί τον βασικό του αντίπαλο. 

Μητσοτάκης για Σούνακ: Δε θα μπλέξουμε στα εσωτερικά της Βρετανίας

Βρετανία: Εκλογές στις 4 Ιουλίου 

«Νωρίτερα σήμερα, μίλησα με την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά για να ζητήσω τη διάλυση του Κοινοβουλίου. Ο Βασιλιάς έκανε δεκτό αυτό το αίτημα και οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου», δήλωσε στο διάγγελμα του ο 44χρονος ηγέτης των Τόρις, μιλώντας υπό βροχή στα σκαλιά της Ντάουνινγκ Στριτ.

Επίθεση Στάρμερ στον Σούνακ στη βρετανική Βουλή για τη στάση του 

Όπως έκανε γνωστό το πρωθυπουργικό γραφείο, οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων θα ανασταλούν μεθαύριο Παρασκευή και η Βουλή θα διαλυθεί στις 30 Μαΐου.

Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Ιουλίου θα συγκληθεί στις 9 Ιουλίου και θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top