«Φλέγεται» το Μισούρι: νέα επεισόδια για τον θανάσιμο πυροβολισμό 18χρονου από αστυνομικό

Έκκληση Ομπάμα για ηρεμία - στην περιοχή ο υπουργός Δικαιοσύνης

«Φλέγεται» το Μισούρι:  νέα επεισόδια για τον θανάσιμο πυροβολισμό 18χρονου από αστυνομικό

Δίχως τέλος η ένταση στο Φέργκιουσον του Μισούρι: νέες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν λίγο μετά τις 07:00 (ώρα Ελλάδας), την ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε νέα έκκληση για ηρεμία και ανακοίνωσε πως στην περιοχή θα μεταβεί ο υπουργός Δικαιοσύνης.

mizouri-fergkiouson-astunomia-ipa.jpg

Οι διαδηλωτές βγήκαν για ακόμα μία φορά στους δρόμους, όπου έχουν παραταχθεί και άνδρες της Εθνοφρουράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αίματα άναψαν όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους άρχισαν να πετούν πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ στους αστυνομικούς, που «απάντησαν» με ρίψη δακρυγόνων. Μάλιστα, η αστυνομία ανάλαβε δράση ύστερα από ώρες διαδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε τεταμένο κλίμα αλλά ήταν ως επί το πλείστον ειρηνικές.

_77019524_77019523.jpg

«Αν και κατανοώ τα πάθη και την οργή που προκλήθηκαν μετά το θάνατο του Μάικλ Μπράουν, η εκδήλωση του θυμού με λεηλασίες, όπλα και επιθέσεις κατά της αστυνομίας μπορεί μόνο να αυξήσει τις εντάσεις και να οδηγήσει στο χάος. Θα υπονομεύσει έτσι κάθε προσπάθεια για να απονεμηθεί δικαιοσύνη», δήλωσε νωρίτερα ο Μπαράκ Ομπάμα.

140818064949-01-ferguson-0818-horizontal-gallery.jpg

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε ότι πίσω από την οργή κρύβονται οι ελλείψεις που ακόμη περιβάλλουν το ζήτημα της φυλής στις ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πάρα πολλοί νεαροί έγχρωμοι αισθάνονται ότι η κοινωνία τους προσπερνά και τους κοιτάζει μόνο με φόβο», ενώ ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, τόσο από την πλευρά των υπηρεσιών επιβολής του νόμου όσο και των διαδηλωτών.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα συνελήφθη από την αστυνομία και κρατείται.

140818070045-09-ferguson-0818-horizontal-gallery.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top