Φάρατζ: «Όταν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα είμαι ο 1ος που θα πάω εκεί για φθηνές διακοπές»

Προκαλεί ο Βρετανός ακροδεξιός πολιτικός

​Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του UKIP, ξαναχτυπά. Οι δηλώσεις του για ακόμα μια φορά αφορούν τη χώρα μας και μάλιστα με άμεσο τρόπο.

Ο ακροδεξιός Βρετανός πολιτικός πρόβλεψε με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ και θα υποτιμήσει το νόμισμά της.

Μάλιστα, δεν δίστασε να δηλώσει καυστικά ότι όταν θα έχει γίνει πλέον ο φθηνότερος προορισμός για διακοπές, θα επικοινωνήσει με τον ταξιδιωτικό του πράκτορα για να του κανονίσει ένα επταήμερο πακέτο διακοπών στη χώρα μας.

Η πολεμική του Φάρατζ για ακόμη μια φορά περιλάμβανε τα κεντρικά γραφεία των Βρυξελλών και το ευρώ. Είπε χαρακτηριστικά πως το ευρώ είναι μια «καταστροφή» και ότι η Ελλάδα δεν θα αντέξει να παραμείνει εντός της νομισματικής ζώνης.

«Θα έχουν τεράστια υποτίμηση» προέβλεψε «κατά πάσα πιθανότητα της τάξης του 75% και όσο εσείς θα είστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα η Ελλάδα θα γίνει ο Νο1 τόπος για τις διακοπές στον κόσμο. Εγώ τότε θα μιλήσω με τον πράκτορά μου, για να μου κλείσει ένα επταήμερο πακέτο διακοπών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξηγεί τη δυσοίωνη πρόβλεψή του ως εξής: «Δεν υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης για τις χώρες της Μεσογείου. Τώρα μπαίνουν σε ένα αποπληθωριστικό... σπιράλ. Το ευρώ πέρασε στον κόσμο ότι είναι καλό διότι όταν θα ταξιδεύεις δεν θα χρειάζεται να αλλάξεις νόμισμα. Ωστόσο μια από τις χαρές του ταξιδιού ήταν όταν παλαιότερα αλλάζαμε τις λίρες μας σε πεσέτες και φράγκα».

Ο Βρετανός αρχηγός του UKIP τόνισε πως αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ευρώπη επιβλήθηκε στους λαούς παρά το γεγονός ότι οι επιθυμίες τους είναι άλλες. Επισήμανε πως δεν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση για περαιτέρω ολοκλήρωση εντός της Ευρώπης και όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε στην άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Η δική του πρόταση είναι: «Να ζήσουμε μαζί, να είμαστε φίλοι και συνεργάτες στο εμπόριο. Αλλά δεν θα ησυχάσω μέχρι να σκοτώσω το τέρας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top