Πούτιν: Οι αντάρτες έριξαν τα χημικά για να προκαλέσουν τις ΗΠΑ

Πιθανή επέμβαση θα προκαλούσε χάος λέει ο Ρώσος Πρόεδρος

Πούτιν: Οι αντάρτες έριξαν τα χημικά για να προκαλέσουν τις ΗΠΑ

Οι αντάρτες και όχι ο τακτικός συριακός στρατός χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στις 21 Αυγούστου στη Δαμασκό υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ απηύθυνε έκκληση για επίδειξη σύνεσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιώντας ότι πιθανό στρατιωτικό χτύπημα κατά της Συρίας θα προκαλούσε χάος.


«Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύω ότι τα τοξικά αέρια χρησιμοποιήθηκαν όχι από τον συριακό στρατό αλλά τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για να προκαλέσουν μια παρέμβαση των ισχυρών ξένων υποστηρικτών τους, οι οποίοι θα τάσσονταν στην ίδια πλευρά με τους φονταμενταλιστές», δήλωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε στην εφημερίδα New York Times ότι τα στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα «νέο κύμα τρομοκρατίας, να υπονομεύσουν τις πολυμερείς προσπάθειες για την επίλυση του ιρανικού πυρηνικού προβλήματος και της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική».

Παράλληλα καλοσώρισε το ενδιαφέρον του Ομπάμα για συνέχιση του διαλόγου με τη Ρωσία για το ζήτημα της Συρίας και εκφράζει την ανάγκη να κρατηθεί κάθε ελπίδα ζωντανή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top