Τεχνολογικό θαύμα: Τέλος τα μετρητά και οι κάρτες, στο μέλλον θα πληρώνουμε με το πρόσωπο μας!

Το σύστημα Uniqul θα σε γνωρίζει καλύτερα και από την μάνα σου!!!!

​Πως θα σου φαινόταν να πήγαινες για ψώνια χωρίς ….το πορτοφόλι ή την κάρτα σου;;; Τι θα έλεγες αν μπορούσες να κάνεις τις βουτιές σου στην θάλασσα, χωρίς να έχεις το νου σου στην ξαπλώστρα και την τσάντα θαλάσσης ;;;; Ε, λοιπόν η ώρα που θα μπορέσεις να υλοποιήσεις τα παραπάνω σενάρια, πλησιάζει, χάρη στην φινλανδική εταιρία Uniqul, η οποία αναπτύσσει το πρώτο σύστημα πληρωμών μέσω αναγνώρισης προσώπου!!!

Πρόκειται για ένα σύστημα που επιτρέπει στον πελάτη να πληρώνει χωρίς να χρησιμοποιεί μετρητά, κάρτες και κινητά, εξακριβώνοντας την ταυτότητα του από την…. μούρη του!!!!

Το σύστημα χρησιμοποιεί μάλιστα αλγορίθμους στρατιωτικού επιπέδου ασφαλείας, για να μην υπάρχει ο κίνδυνος ανεπιθύμητων εισβολών !!!

Πως θα λειτουργεί;

Θ�� πηγαίνεις πχ να πάρεις ντομάτες και αντί να πιάνεις κουβεντούλα με τον κυρ Μήτσο ή την κυρά Τούλα του ταμείου για να πληρώσεις… θα κοιτάς μια κάμερα, σαν να κοιτάς τον καθρέπτη σου και θα πατάς το «ΟΚ»! Την ίδια στιγμή οι αλγόριθμοι θα επεξεργάζονται τα βιομετρικά στοιχεία σου, τα οποία και στη συνέχεια θα τα αντιστοιχούν με τον λογαριασμό σου στη βάση δεδομένων! Η συναλλαγή θα απαιτεί λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα !!!

Ο λογαριασμός Uniqul θα συνδέεται με τις περισσότερες πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, ενώ, όπως επισημαίνει η εταιρεία, η όλη διαδικασία θα δίνει στους εμπόρους την ευκαιρία να «μάθουν» τους πελάτες τους καλύτερα!!!

Με 7 ευρώ θα μπορείς να κάνεις αγορές μόνο με το πρόσωπο σου σε όλο τον κόσμο!!!!

Για τη χρήση του Uniqul απαιτείται «συνδρομή»: σε πρώτο επίπεδο, είναι 0,99 ευρώ το μήνα, σε μία ακτίνα 1-2 χιλιομέτρων από σημείο που επιλέγεται από τον χρήστη (βάσει το�� σκεπτικού ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τακτικά κυρίως καταστήματα κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά τους). Η εμβέλεια εξαρτάται από τον αριθμό των συστημάτων με Uniqul στην περιοχή.

Σε δεύτερο επίπεδο (1,99 ευρώ το μήνα), «καλύπτεται» μία επιλεγμένη πόλη, ενώ στο τρίτο (2,99 ευρώ) περιλαμβάνονται η πόλη και τα προάστιά της. Το τελευταίο επίπεδο (6,99ευρώ) καλύπτει όλο τον κόσμο, με τον χρήστη να μπορεί να πληρώσει μέσω συστημάτων Uniqul όπου και αν βρίσκεται στον πλανήτη.

Το σύστημα, σύμφωνα με την εταιρία, βρίσκεται στα τελευταία στάδια ανάπτυξής του και σύντομα θα αρχίσει να τοποθετείται στην περιοχή του Ελσίνκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top