Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας

Προβλήματα και στην κυβέρνηση της Άγκυρας

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας

To υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε σήμερα τον Τούρκο πρέσβη προκειμένου να του διαμαρτυρηθεί για τις δηλώσεις του υπουργού της κυβέρνησης Ερντογάν για υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης,Εγκεμέν Μπαγί.Ο Μπαγί κατηγόρησε τη Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ότι χρησιμοποιεί τα προβλήματα της Τουρκίας για να αποκομίσει εσωτερικά πολιτικά οφέλη ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Τουρκία έχουν προκαλέσει πάντως και εσωτερικά προβλήματα στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς απείλησε να παραιτηθεί λόγω των διαφωνιών με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,σύμφωνα με την εφημερίδα Taraf.

Η εφημερίδα έκανε λόγο περί σύγκρουσης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ερντογάν δεν ενέκρινε τα ήπια μηνύματα του Αρίντς στην προσπάθειά του να κατευνάσει τους διαδηλωτές, ενόσω ο πρωθυπουργός πραγματοποιούσε επίσκεψη στη βόρεια Αφρική και ο Αρίντς απάντησε ότι οι σύμβουλοί του πρωθυπουργού του μεταφέρουν λανθασμένες πληροφορίες και ότι η κατάσταση ήταν διαφορετική απ' ό,τι νόμιζε.

Οι τόνοι ανέβηκαν και ο Αρίντς αντέδρασε στην κριτική που του άσκησε ο Ερντογάν απειλώντας να παραιτηθεί τόσο από τη θέση του στην κυβέρνηση, όσο και από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι παρενέβη ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ για να πείσει τον Αρίντς να παραμείνει στη θέση του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top