Σε εξέγερση έχουν μετατραπεί οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία

Συνεχίζονται τα επεισόδια στην Τουρκία

Σε εξέγερση έχουν μετατραπεί οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία

​Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στην Βραζιλία.

Πάνω από 250.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους με αφορμή την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι Βραζιλιάνοι είναι εξαγριωμένοι με τις κολοσσιαίες δαπάνες των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει αναλάβει η χώρα τους για την διεξαγωγή του Μουντιάλ και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, την ώρα που η παιδεία και η υγεία υπολειτουργούν.

50.000 διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν μέσα στο Δημαρχείο του Σάο Πάολο. Αυτοκίνητα και καταστήματα καταστράφηκαν, ενώ μία ομάδα νεαρών έκαψε το ομοίωμα του δημάρχου Φερνάντο Ηaddad.

Η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της επιστρατεύει δυνάμεις της στρατιωτικής αστυνομίας για να ελέγξει το κύμα των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας ειδικά στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες ποδοσφαίρου για το confederation cup.

Πάντως η πρόεδρος της χώρας αποστασιοποιήθηκε με δήλωσή της από την απόφαση της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν για ένα ακόμη βράδυ!

Η σιωπηλή διαμαρτυρία του «ακίνητου άνδρα» έγινε σύμβολο διαδηλώσεων στην Τουρκία.

Εκατοντάδες πολίτες ακολούθησαν το παράδειγμά του. Ο υπουργός Εσωτερικών Γκιουλέρ δήλωσε πως οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται σιωπηλά μένοντας ακίνητοι δεν θα τυγχάνουν επέμβασης εφ' όσον δεν απειλούν τη δημόσια τάξη.

Από την άλλη στο πάρκο Γκεζί οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος και προχώρησαν σε 91 συλλήψεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top