Λαχανικά στον κήπο του Λ. Οίκου φύτεψε η Μισέλ

Σκοπός η υγιεινή διατροφή ενάντια στη παιδική παχυσαρκία

Πρώτη ανάρτηση: 05/04/2013, 04:51

Την Άνοιξη υποδέχτηκε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, φυτεύοντας ζαρζαβατικά στον κήπο του Λευκού Οίκου μαζί με μια ομάδα μαθητών του δημοτικού. Mπορεί οι θερμοκρασίες να είναι χαμηλές για την εποχή, αλλά η Μισέλ Ομπάμα δεν πτοήθηκε και καλωσόρισε στον Λευκό Οίκο τους 30 μαθητές, οι οποίοι τη βοήθησαν να φυτέψει λαχανικά.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έχει καθιερώσει το γεγονός και το κάνει κάθε χρόνο, με σκοπό την προώθηση ενός πρότυπου για τα παιδιά και τους γονείς για μια πιο υγιεινή διατροφή ενάντια στη παιδική παχυσαρκία.

Η Ομπάμα έχει βοηθήσει, τα τελευταία χρόνια, να προωθηθεί η προσπάθεια για πιο υγιεινά γεύματα στα σχολεία, με την εισαγωγή φρούτων και λαχανικών στο διαιτολόγιο των μαθητών.

«Που είναι τα μπουφάν σας; Εγώ θα είμαι η μαμά σήμερα», αστειεύτηκε η Μισέλ Ομπάμα, η οποία κατά τη διάρκεια της φύτευσης φόρεσε αθλητικά παπούτσια χωρίς κάλτσες, και δεν δίστασε να βυθίσει τα γόνατά της στο χώμα βοηθώντας του μικρούς μαθητές με τους σπόρους των λαχανικών. Η 11χρονη μαθήτρια Αριάνα Ντοκάντο περιέγραψε την εμπειρία με μόλις μία λέξη: «Καταπληκτική»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top