Ώρα μηδέν στην Κύπρο: "Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει" λένε οι πολίτες

Μόνο 100 ευρώ δίνουν τα ΑΤΜ "Κύπρου" και "Λαϊκής"

Ώρα μηδέν στην Κύπρο: "Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει" λένε οι πολίτες

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες, δραματική είναι και η κατάσταση στην Μεγαλόνησο. Οι Κύπριοι πολίτες κάθονται σε ανάμενα κάρβουνα και περιμένουν τις αποφάσεις που θα παρθούν στο αποψινό Eurogroup.

«Απελπισία, ανησυχία, ανασφάλεια». Με αυτές τις τρεις λέξεις έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

«Oλοι αγωνιούν για απόψε …Στον πιο χειρότερο μου εφιάλτη δεν περίμενα να φτάσει η Κύπρος σ’ αυτή την κατάσταση» λέει ένας κάτοικος του νησιού.

Όλοι ελπίζουν ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, να πάρει τις σωστές αποφάσεις. «Είμαστε όλοι πολύ σκεφτικοί και αγχωμένοι γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει.»

Την ίδια ώρα, τα πρώτα προβλήματα στις επιχειρήσεις έχουν γίνει κάτι παραπάνω από αισθητά φέρνοντας σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες.

«Αναγκαζόμαστε να απολύουμε υπαλλήλους και να δουλεύουμε εμείς που έχουμε τις επιχειρήσεις 24 ώρες το 24ωρο,αν είναι δυνατόν, για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας» λέει μια κυρία με δάκρυα στα μάτια.

Η ταλαιπωρία στα ΑΤΜ συνεχίζεται και τα περιθώρια για τους Κύπριους στενεύουν. «Ο κόσμος αγοράζει μόνο τα απολύτως απαραίτητα και αυτό γιατί ενώ έχει χρήματα πάνω του επιθυμεί να κρατήσει τα περισσότερα από αυτά για τις επόμενες ημέρες ίσως και βδομάδες» αναφέρει η δημοσιογράφος του Star στην Κύπρο, Μανιάνα Καλογεράκη.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top