Θα πιάσουν και φέτ��ς τον πάπα από τα @ρχίδι@;;;

Δείτε πώς γίνεται η διαδικασία, που προκαλεί σάλο στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Η φράση «νομίζει ότι έχει πιάσει τον πάπα από τ’ @ρχίδι@» δεν έχει βγει καθόλου τυχαία! Μάλιστα, είναι και πάρα πολύ επίκαιρη, αφού ενδέχεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες και στο Βατικανό μετά την εκλογή του νέου πάπα!!!

img_pod_vatican-where-is-the-pope-RTR3DQRJ.jpg

Το «έθιμο» ξεκίνησε από τον μεσαιωνικό θρύλο, την πάπισσας Ιωάννα, η οποία έγινε γνωστή από το μυθιστόρημα τού Εμμανουήλ Ροΐδη «Πάπισσα Ιωάννα – Η Μεσαιωνική μελέτη».

Η Πάπισσα Ιωάννα είχε καταφέρει να ξεγελάσει τους πάντες πώς είναι άντρας και έτσι αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

img_0732.jpg

Έφτασε υποτίθεται μέχρι το αξίωμα του πάπα, την εποχή που ιστορικά, ως πάπας διατέλεσε ο Βενέδικτος Γ (855 – 858 μ.Χ.)΄.

Από τότε, προς αποφυγήν του ίδιου παθήματος ο καμεράριος, το «δεξί» χέρι του πάπα, αναλαμβάνει να διαπιστώσει ότι ο πάπας είναι άντρας, κάνοντας την χειρονομία να του πιάσει τα @ρχίδι@ λίγη ώρα αφότου εκλεγεί και καθίσει στον παπικό θρόνο. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία ο θρόνος έχει από κάτω μι�� τρύπα, για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν προχωρούν σε αυτή την πράξη μέχρι και σήμερα.

Το σίγουρο είναι ότι σήμερα χρησιμοποιείται υποτιμητικά η έκφραση για τους ανθρώπους, που καταφέρνουν να απολαμβάνουν προνόμια ή έχουν βγάλει ��ρκετά χρήματα, αλλά με δόλιο ή υποτιμητικό τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top