Στοιχείο που θα παρουσιαζόταν στη δίκη πίσω από την παραίτηση του πιλότου;

Αποκαλύψεις για το γράμμα του πιλότου που μιλούσε για «κύκλωμα»

Κανείς δεν περίμενε την απόφαση του πιλότου να παραιτηθεί από την έφεση που είχε ασκήσει και να σταματήσει τις πανελλήνιες, επικαλούμενος «σοβαρούς λόγους». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές ποιοι είναι αυτοί, ωστόσο κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα στοιχείο που θα παρουσιαζόταν στην επόμενη δικάσιμο ενδέχεται να κρύβεται πίσω από αυτή την εξέλιξη. 

Γλυκά Νερά: Ο πιλότος παραιτείται από τη δίκη για εξαιρετικά σοβαρό λόγο

Με ανακοίνωσή του ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, συνήγορος του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και τη θανάτωση της σκυλίτσας τους, γνωστοποίησε σήμερα ότι ο εντολέας του παραιτείται της έφεσης που είχε ασκήσει για ευνοϊκότερη ποινή και ότι δε θα συνεχίσει τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Γλυκά Νερά: Για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκε από τη δίκη ο πιλότος

Αυτό σημαίνει ότι ο πιλότος, η δίκη του οποίου σε δεύτερο βαθμό έχει ξεκινήσει, θα παραμείνει με την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας και επιπλέον 11,5 ετών κάθειρξης που του επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

Αυτή η εξέλιξη γέννησε ερωτήματα, καθώς ο 34χρονος το τελευταίο διάστημα είχε κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να μπορεί να εξεταστεί στις πανελλήνιες, κάτι που συνεκτιμάται στο δικαστήριο.

Γιατί παραιτήθηκε ο πιλότος από τη δίκη;

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση ότι ο καταδικασμένος πιλότος αποφάσισε να παραιτηθεί από την έφεση / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi 

Γλυκά Νερά: Το γράμμα στον πατέρα της Καρολάιν πίσω από την απόφαση του πιλότου;

Πληροφορίες της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα αναφέρουν ότι ένα στοιχείο που ήταν προγραμματισμένο να προσκομιστεί στο δικαστήριο στις 14 Ιουνίου ίσως να είναι ο λόγος που ο πιλότος αποφάσισε να τα παρατήσει και να μην προσπαθήσει να μειώσει την ποινή του στο Εφετείο.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Θανάσης Χαρμάνης θα εμφάνιζε στη δίκη την πρωτότυπη επιστολή που φέρεται να είχε στείλει ο πιλότος στον πατέρα της Καρολάιν και έκανε λόγο για ένα «κύκλωμα» που τον πίεσε να  σκοτώσει την Καρολάιν.

Γλυκά Νερά: «Σκότωσε την Καρολάιν γιατί ήξερε για το εμπόριο ναρκωτικών»

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του πιλότου την προηγούμενη εβδομάδα. Αρνείται κατηγορηματικά ότι την έστειλε ο ίδιος. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα γράμμα που δεν έχει δει κανένας, είναι ανυπόγραφο και είναι γραμμένο από υπολογιστή. Για να φύγει αυτό το γράμμα θα έπρεπε να φύγει μόνο από τις φυλακές Μαλανδρίνου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα γράμμα χωρίς πρωτόκολλα, χωρίς σφραγίδες κλπ δεν είναι τόσο απλό. Ο εντολέας μου αρνείται ότι το έγραψε», ξεκαθάρισε στην εκπομπή ο δικηγόρος του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Ωστόσο, πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι το γράμμα δεν εστάλη από τις φυλακές Μαλανδρίνου, αλλά δόθηκε «χέρι με χέρι».

Ο πιλότος, όταν βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, φέρεται να έδωσε την επίμαχη επιστολή στον πατέρα του, ο οποίος με τη σειρά του την παρέδωσε στα χέρια της μητέρας της Καρολάιν.

Γλυκά Νερά: Η ανακοίνωση του συνηγόρου για την απόφαση του πιλότου

«Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, που δεν είναι ανακοινώσιμοι να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ως συνήγορός του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότησή του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του, με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top