Κακοκαιρία «Barbara»: «Έρχεται η ώρα της Αττικής - Θα μας θυμίσει το 2002»

«Tίποτα δεν τελείωσε! Χιόνια και την Πέμπτη» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

H πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη σήμερα- βίντεο ΟΡΕΝ

Η κακοκαιρία «Barbara» είναι σε εξέλιξη... και αρκετά απρόβλεπτη, αφού σε αρκετές περιοχές δείχνει να υποχωρεί ο χιονιάς και να βγαίνει ήλιος. Όμως μετά από λίγες ώρες, η χιονόπτωση συνεχίζεται. 

Νωρίτερα το μεσημέρι, η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την κακοκαιρία, σημειώνοντας πως αναμένονται χιονοπτώσεις μέχρι την Τετάρτη. 

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Χιόνια και την Τετάρτη

Kακοκαιρία «Barbara»: Χιόνια στον Διόνυσο Αττικής- Eurokinissi

Kακοκαιρία «Barbara»: Χιόνια στον Διόνυσο Αττικής- Eurokinissi

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, «τίποτε δεν τελείωσε για την Αττική» και η κακοκαιρία αυτή «θα θυμίσει το 2002».

Ο μετεωρολόγος, με ανάρτησή του στο facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα. 

Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.

Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν κατά περιόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002.  Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!».

Υπενθυμίζεται ότι το 2002 είχε καταγραφεί ένας ιστορικός χιονιάς για την Αθήνα, με μεγάλη ύψη χιονιού και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το κύμα της κακοκαιρίας έδειχνε να υποχωρεί, όμως συνεχιζόταν με πιο ισχυρές χιονοπτώσεις. Οι Αθηναίοι είχαν να περάσουν τέτοιο χειμώνα, πάνω από 10 χρόνια, τότε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top