Κάτω Πατήσια: Σήμερα η κηδεία του 14χρονου Μάκη

Τι κατέθεσαν ο πατέρας και ο αδελφός του

Σήμερα θα γίνει η κηδεία του 14χρονου Μάκη, ο οποίος αυτοκτόνησε στα Κάτω Πατήσια. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του. Συμμαθητές του κατέθεσαν ότι είχε πέσει θύμα bullying.

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα στον έφηβο που έβαλε τέλος στη ζωή του στα Κάτω Πατήσια, οι γονείς, ο αδελφός και οι φίλοι του. 

Κάτω Πατήσια: Ο 14χρονος πήρε μία ζώνη και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του

Η κηδεία του αγοριού, που κρεμάστηκε μέσα στο δωμάτιό του με μια ζώνη, θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων. 

Το περασμένο Σάββατο ο μαθητής, για άγνωστους ακόμη λόγους, αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Έφτιαξε μια θηλιά με μια ζώνη και απαγχονίστηκε μέσα στο παιδικό του δωμάτιο, όπου τον βρήκε η μητέρα του. 

Κάτω Πατήσια: Πληροφορίες ότι ο 14χρονος κατέγραψε τον θάνατό του

Σύμφωνα με τη νεκροψία – νεκροτομή ο θάνατός του επήλθε σε περίπου 5 – 7 λεπτά. 

Αυτοκτονία 14χρονου: Οι αρχές αναζητούν τα αίτια της πράξης του

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα συνταχθεί και το τελικό πόρισμα για τον θάνατο του 14χρονου Μάκη. 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αναλάβει τις έρευνες μετά από εντολή της εισαγγελίας πρωτοδικών και ήδη από χθες ξεκίνησαν οι καταθέσεις. 

Κάτω Πατήσια: 14χρονος αυτοκτόνησε – Τον βρήκαν απαγχονισμένο οι γονείς του

Οι πρώτοι που πέρασαν το κατώφλι της υπηρεσίας ήταν ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος έμενε σε άλλο σπίτι, καθώς είχε χωρίσει με τη μητέρα, ο 16χρονος αδελφός του και ο διευθυντής του σχολείου, όπου φοιτούσε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι κατέθεσαν ότι ο Μάκης είχε πολύ καλή ψυχολογία, ήταν γελαστός, έδειχνε να έχει καλή διάθεση και κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι κάτι τον απασχολούσε. 

Αυτοκτονία 14χρονου: Τι έδειξε η έρευνα στο κινητό του μαθητή

Πάντως «κλειδί» στην υπόθεση θεωρείται η κατάθεση της μητέρας, με την οποία ζούσε το παιδί. Ωστόσο η γυναίκα βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και θα καταθέσει μόλις αισθανθεί καλύτερα. 

Αυτοκτονία 14χρονου: «Έκλαιγε μέσα στην τάξη»

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι καταθέσεις των συμμαθητών του, πολλοί από τους οποίους ανέφεραν πως το παιδί είχε πέσει θύμα bullying. 

Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται και ερευνάται το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και το laptop του. 

Αυτοκτονία 14χρονου: «Του έκαναν άγριο bullying λίγες ώρες πριν πεθάνει»

Αυτό που αναζητούν οι αρχές είναι αν είχε λάβει απειλητικά ή υβριστικά μηνύματα. Παράλληλα, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πήρε μέρος στην επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση «Blackaout Challenge», που έχει γίνει μόδα στο TikTok.

Kάτω Πατήσια: Το Βlackout challenge πίσω από την αυτοκτονία του 12χρονου;

Πάντως συμμαθητές του παιδιού φέρονται να κατέθεσαν ότι συχνά ξεσπούσε σε κλάματα μέσα στην τάξη, ενώ σε πολύ κοντινούς του φίλους είχε εκμυστηρευτεί ότι δε θέλει να ζήσει άλλο. 

«Αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;»

Πολύ καλός του φίλος αποκάλυψε, χθες, πως πριν από περίπου τρεις μήνες ο 14χρονος τον είχε ρωτήσει τι θα έκανε αν πάθαινε κάτι ή αυτοκτονούσε. 

Επιπλέον, τον χειμώνα, σύμφωνα με μαρτυρίες, του είχαν κλέψει το κινητό στο σχολείο του, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον διευθυντή, χωρίς όμως να γίνει κάτι γι’ αυτό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top