Κακοκαιρία Ελπίδα: Κλειστά τα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα σήμερα και αύριο στην Αττική

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα και αύριο- βίντεο από ΕΡΤ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων από την κακοκαιρία Ελπίδα.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε αυτές οι περιοχές θα χιονίσει σήμερα

Αρχικά, υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε Αττική, Κρήτη, Κυκλάδες, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες:

  • Κιλκίς
  • Λήμνου
  • Βοιωτίας
  • Εύβοιας
  • Φθιώτιδας
  • Φλώρινας
  • Κορινθίας

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία

Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προχώρησαν στη απόφασή να μη λειτουργήσουν από τη Δευτέρα δια ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία, καθώς όπως επισημάνθηκε από τους μετεωρολόγους το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας στην Αττική θα ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι την Τρίτη, δημιουργώντας χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης στην απόφαση του κλεισίματος συνέτεινε και η ανάγκη εφαρμογής των πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Στα σχολεία, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα.

Κυκλάδες

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Τήνο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη, Μήλο, Αμοργό, Σύρο και Άνδρο τη Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1 με αποφάση των δημάρχων των νησιών.

Πελοπόννησος

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορινθίων, Ναυπλιέων, Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, με απόφαση των δημάρχων. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με αποφάσεις των αντιπεριφερειάρχων Χαράλαμπου Μπονάνου, Βασίλη Γιαννόπουλου και Μαρίας Σαλμά, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων που θα παραμείνουν κλειστές, θα ακολουθηθεί η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης. 

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου, στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας και στον Δήμο Φαιστού (όλες οι σχολικές μονάδες) Στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε όλο τον νομό Ρεθύμνου, τον δήμο Αγίου Νικολάου, και τον δήμο Σητείας κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Τέλος, κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Στερεά Ελλάδα

Κλειστά θα είναι τα σχολείά σε Φθιώτιδα και Λιβαδειά και την Εύβοια. Ειδικότερα, τη διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων από Δευτέρα 24/01/2022 έως και Τετάρτη 26/01/2022 όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, αποφάσισε ο Δήμαρχος Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί και πρόκειται να ενταθούν με έντονες χιονοπτώσεις και παγετό, για την ασφάλεια των μαθητών.

Ο Δήμος Ερέτριας αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την Τετάρτη.

Θεσσαλία

Ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω ιδιαιτέρα χαμηλών θερμοκρασιών και έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Μακεδονία

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες στη Φλώρινα και το Κιλκίς.

Στα Γρεβενά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 μία ώρα αργότερα.

Δωδεκάνησα

Την αναστολή λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου τη Δευτέρα 24 Ιανουρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου αποφάσισε ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης

Αιγαίο

Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα είναι κλειστά σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου. Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

Κλειστές θα παραμείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι ιδιωτικοί και δημοτικοί Βρεφονηπιακοί καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί της Σάμου, μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, «Ελπίς», που εξέδωσε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την χώρα το επόμενο διάστημα.  εκπαιδευτικών.

Ακόμη, δε θα ανοίξουν τα σχολεία σε Χίο και Λήμνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top