Παράταση των μέτρων για μία εβδόμαδα εισηγείται η Επιτροπή

Ξεκινά η επιβολή προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών τη Δευτέρα

Όλα τα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 29/12/21 και αναμένεται να παραταθούν

Η επιτροπή εμπειρογωμόνων συνεδριάζει με την κυρίαρχη άποψη να τάσσεται υπέρ της παράτασης όλων των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού για μία εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει επανεξέταση με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις στο τραπέζι

Τα μέτρα που ισχύουν και αναμένεται να παραταθούν είναι τα εξής: 

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, τα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός
  • Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, απογορεύεται σε όλα τα καταστήματα η μουσική. 
  • Δε θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια
  • Η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο
  • Απαγόρευση όλων των πάρτι, δημοσίων και ιδιωτικών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους. 

Εισηγήσεις για χαλάρωση μέτρων σε μουσική - γήπεδα και δεύτερες σκέψεις

Τη Δευτέρα ξεκινά η επιβολή προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να «πέφτουν» τα πρώτα πρόστιμα σε 300.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 και η βεβαίωση τους θα γίνει σταδιακά μέσα στο δεκαπενθήμερο με προτεραιότητα σε όσους δεν έκλεισαν ραντεβού. Όσοι έχουν κλείσει άμεσα το ραντεβού τους θα υπάρξει πρόνοια να αποφύγουν στο τέλος το πρόστιμο.

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους   

Από τα πρόστιμα θα εξαιρεθούν όσοι υποβάλλουν αίτηση για ιατρικούς λόγους μέχρι την Παρασκευή στη σχετική πλατφόρμα. Δεν θα τους βεβαιωθεί πρόστιμο μέχρι να κριθεί η αίτηση τους, ενώ εξαιρούνται και οι κάτοικοι εξωτερικού.

Κορωνοϊός: Τα δύο νέα μέτρα που εξετάζονται για τους ανεμβολίαστους

Θα υπάρχει όμως και δυνατότητα για ενστάσεις σε πολλές ειδικές περιπτώσεις, όπως  αν τυχόν υπάρξει επιβολή προστίμου σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο στο εξωτερικό ή σε αποβιώσαντες που έχουν ενεργό ΑΦΜ γιατί δεν έχουν κάνει τις αναγκαίες δηλώσεις οι δικοί τους άνθρωποι.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top