Πατρινός εγκλωβίστηκε για 6 μήνες στην Καμπότζη λόγω κορωνοϊού

Ο Βασίλης Ιγγλέζης μιλά για την εμπειρία του στο Star

Το ταξίδι αναψυχής ενός Πατρινού στην Καμπότζη εξελίχθηκε σε μια περιπέτεια ζωής, αφού εγκλωβίστηκε στη χώρα λόγω κορωνοϊού για έξι μήνες. Εργάστηκε, έζησε με τους ντόπιους και μιλάει στο Star και την ανταποκρίτρια Κωνσταντίνα Τσεγγενέ για την εμπειρία του.  

Ο Βασίλης Ιγγλέζης μετά από 6 μήνες στην Καμπότζη πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Τον Μάρτιο του 2020 όταν ο κορωνοϊός άρχισε να «σκεπάζει» τον πλανήτη, ο 29χρονος εγκλωβίστηκε στη χώρα που ταξίδεψε για να γνωρίσει.  

«Καθηλώθηκαν όλες οι πτήσεις και αποφάσισα να μείνω στην Καμπότζη για όσο διαρκούσε η πανδημία». Ο Βασίλης αναζήτησε άμεσα τρόπους για να καταφέρει να επιβιώσει: «Εγινα φωτογράφος σε club, εκδηλώσεις, ενώ για ένα μικρό χρονικό διάστημα εργαζόμουν σε μια μικρή κινεζική μπυραρία. Αυτό που με βοήθησε πραγματικά να ανεξαρτητοποιηθώ οικονομικά ήταν να δουλέψω ως δάσκαλος αγγλικών σε ένα ιδιωτικό σχολείο».  

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Βασίλη, το οποίο εκδόθηκε στην Καμπότζη

Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει πως στο ταξίδι του στην Ασία στις αρχές του 2020 είδε ασύλληπτες εικόνες στην αρχή της πανδημίας: «Όλες οι χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας αντιμετώπισαν τον κορωνοϊό με δρακόντεια μέτρα. Τον Ιανουάριο του 2020 είχα περάσει από το Βιετνάμ και θυμάμαι πως είχε βγει ο στρατός έξω και μοίραζε δωρεάν μάσκες και αντισηπτικά».  

Ο 29χρονος, που ασχολείται με τα ταξίδια, την φωτογραφία και το YouTube, εμβολίαστηκε με το σκεύασμα της Sinovac, καθώς αυτό έκαναν στην Καμπότζη: «Έχω βγάλει κανονικά πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά γιατί δεν αναγνωρίζεται πλήρως. Μόνο 8 χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, αναγνωρίζουν το Sinovac ως εμβόλιο».  

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top