Άρση μέτρων: Τι αλλάζει σε ΜΜΜ - Πώς θα κινούνται οδηγοί Ι.Χ. και ταξί

Αλλάζει ο τρόπος μετακίνησης των πολιτών από 4 Μαΐου

Περισσότεροι επιβάτες θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την επόμενη μέρα του lockdown.

Ποια καταστήματα ανοίγουν, πότε και με ποιους περιορισμούς- Αναλυτικά

Παράλληλα, προβλέπονται ρυθμίσεις στο ωράριο για τις δημόσιες υπηρεσίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ειδικότερα, για τις συγκοινωνίες το υπουργείο μεταφορών εξετάζει μια σειρά μέτρων, όπως το να ειναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα μέσα μεταφοράς.

Από 4 Μαΐου μέχρι τρεις επιβαίνοντες μέσα στα Ι.Χ.

Σύσταση να χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους οχήματα έκανε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης προς τους πολίτες.

Μάλιστα, από τις 4 Μαΐου ο οδηγός θα μπορεί να μεταφέρει ακόμα δυο άτομα στο αυτοκίνητο, ενώ καθόλη τη διάρκεια του μήνα τα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν αδιαφορώντας για τον δακτύλιο.

Πώς θα λειτουργεί το Δημόσιο από τις 4 Μαΐου

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Το σχέδιο για την επόμενη μέρα αλλάζει και την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς και περιλαμβάνει τα εξής:

•    Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό. Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

•    Στην υιοθέτηση μέτρων ελεγχόμενης εισόδου στους σταθμούς, ώστε να επιτευχθεί, κατά το δυνατόν, η αναγκαία φυσική απόσταση.

Το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε ανοίγει τι 

•    Στην αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων στο μέγιστο δυνατό βαθμό από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής του πλαισίου σταδιακής άρσης των περιορισμών.

•    Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό σήμερα η συχνότητα των συρμών είναι στα 7,5 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής και σχεδιάζουμε να κατέβει στα 6 λεπτά.

•    Στο Τραμ από τα 11 λεπτά στόχος είναι να φθάσουμε στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής.

•    Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από 550 οχήματα που κυκλοφορούν σήμερα θα ανέλθουμε το επόμενο διάστημα στα 1.000.

Με προστατευτικό plexiglass «αρματώνονται» τα ταξί

Όσον αφορά τη μεταφορά πολιτών με ταξί, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Μάλιστα, την ίδια ώρα που η πολιτεία παίρνει τα μέτρα της για την επόμενη μέρα του κορωνοϊού, κάποιοι προσπαθούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Αρκετοί είναι οι οδηγοί ταξί που τοποθετούν προστατευτικό plexiglass ανάμεσα στη θέση του οδηγού και το πίσω κάθισμα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top