Covid-19: Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενή - «Έφτασα ένα βήμα πριν τον θάνατο»

Μόνο στο Star: «Ο πρώτος γιατρός μου έδωσε αντιβίωση και με έδιωξε»

Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας καταφέρνουν να βγουν νικητές από τη μάχη τους με τον κορωνοϊό, γεμίζοντας χαρά και αισιοδοξία τόσο την οικογένειά τους όσο και την κοινωνία.

Θεσσαλονίκη: Θετικές στον κορωνοϊό η σύζυγος και η πεθερά του 35χρονου

Ο Χρήστος Χαρμπίλας που χτυπήθηκε από την πανδημία και έφθασε μία ανάσα από τον θάνατο, βγήκε τελικά νικητής, και περιγράφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Τασούλα Παπανικολάου τη δική του «Ανάσταση». 

Η κάμερα απαθανάτισε τη στιγμή που ο Χρήστος Χαρμπίλας έφτασε στο σπίτι του στην Πάτρα, μετά τη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό. Η μεταφορά του έγινε με ασθενοφόρο και φορά την ειδική στολή. Ο οργανισμός του ειναι ακόμα αδύναμος και περπατά με βοήθεια.

Συναγερμός στο Ζεφύρι: Θετική στον κορωνοϊό Ρομά σε εργατικές πολυκατοικίες

Το πρώτο πράγμα που είχε ανάγκη με το που επέστρεψε ήταν να πέσει στην αγκαλιά της αγαπημένης του γυναίκας, Έφης.

«Έγινε θαύμα. Ένας γιατρός μου πιάνει το χέρι και μου λέει, σου είπα ότι θα σε κάνω καλά; Μου λέει με το καλό, μία χαρά το ξεπέρασες. Έμαθα σήμερα ότι κινδύνευσα πάρα πολύ τις πρώτες δύο ημέρες, γιατί ενώ η ακτινογραφία ήταν σχετικά καθαρή, η πρώτη που έβγαλα το βράδυ μαύρισε. Πήγα και γύρισα, μου το είπαν οι γιατροί, εγώ δεν κατάλαβα τίποτα», δήλωσε συγκινημένος ο Χρήστος.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Πριν λίγα χρόνια είχε χάσει το παιδί του 

Η διάγνωση του Χρήστου με κορωνοϊό ήταν ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα για την οικογένειά του, καθώς πριν από λίγα χρόνια είχε χάσει το παιδί του.

Κορωνοϊός: Στους 130 οι νεκροί στη χώρα - 27 τα νέα κρούσματα

Όταν τον αποσωλήνωσαν έμαθε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, εκεί  που τον έσωσαν, καθώς εγκρίθηκε η αίτηση που είχε υποβάλλει. 

«Ο πρώτος γιατρός μου έδωσε αντιβίωση και με έδιωξε»

Ο Χρήστος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την περιπέτειά του, από τα πρώτα συμπτώματα και την πρώτη επίσκεψη στον γιατρό μέχρι την ίασή του.

Υγειονομική βόμβα η κλινική Ταξιάρχαι - Καταγγελίες για το πώς λειτουργούσε

«Κατάλαβα κρυάδες στα πόδια, δέκατα και μετά άρχισε ένας πονόλαιμος παράξενος, όχι όμως έντονος. Πάω στον γιατρό και του λέω με πονάει ο λαιμός μου και αυτός μου είπε δεν είναι τίποτα. Πάω τη δεύτερη φορά και τον παρακαλώ ξανά, ξαναπάω πάλι, περίμενε περίμενε αντιβίωση θα αλλάξουμε αντιβίωση θα βάλουμε άλλη. Βάζει δεύτερη αντιβίωση, τα ίδια σκηνικά. Και αλλάζω γιατρό! Αυτός αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν βλέπω καλό οξυγόνο, μου λέει, φεύγεις για νοσοκομείο. Μπαμ, αμέσως με βουτάνε. Θα μείνετε μέσα, μου λέει. Με βάζουν στον αναπνευστήρα και μου λέει θα πρέπει να διασωληνωθείτε. Μόλις το άκουσα μου κοπήκαν τα πόδια, λέω πάει θα πεθάνουμε», περιγράφει. 

Σε κρίσιμη κατάσταση και ο 90χρονος πατέρας του θετικός στον κορωνοϊό

H σύζυγος του Έφη κάνει σήμερα τον σταυρό της που ο Χρήστος σώθηκε και επέστρεψε στην οικογένεια του. 

Τώρα, αγωνιούν όλοι για τον πατέρα του Χρήστου που ειναι 90 ετών και βρίσκεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό στο νοσοκομείο. Η μόνη του ευχή να ξεπεράσει και εκείνος τον κίνδυνο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top