Κορωνοϊός: Τι έγγραφα χρειάζονται αν θες να ταξιδέψεις με πλοίο

«Μηδαμινή η ακτοπλοϊκή κίνηση λόγω των περιορισμών»

Μειωμένος στον απολύτως απαραίτητο είναι ο αριθμός των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που διεξάγονται μετά την ΚΥΑ που θέτει προσωρινό περιορισμό κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού στα νησιά. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση των νησιών του Αργοσαρωνικού γίνεται ένα δρομολόγιο το πρωί και ένα το βράδυ, όπου το ίδιο πλοίο περνάει από όλα τα νησιά πριν δέσει στον Πειραιά και επιστρέψει πάλι πίσω.

Υγειονομική βόμβα στον Πειραιά: Πάνω από 120 κρούσματα κορωνοϊού στο πλοίο

 
«Υπάρχουν δρομολόγια που γίνονται με μόλις 10 ή 15 επιβάτες, αν και το πρωτόκολλο επιβίβασης προβλέπει 500 άτομα»  είπε στο star.gr o Γιάννης Θεολογίτης πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, προσθέτοντας ότι στην πλειοψηφία ο κόσμος έχει συμμορφωθεί με την ΚΥΑ.

«Τη ζημιά όμως δεν θα στην κάνει αυτός που έχει συμμορφωθεί, αλλά αυτός που λέει εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Τη ζημιά θα στην κάνει ο ένας ... που μπορεί να έχει τον ιό και να μην το ξέρει. Αυτός ο ένας στην καλύτερη των περιπτώσεων θα διασπείρει τον ιό σε τουλάχιστον άλλους 5», πρόσθεσε.

To star.gr στην αποκλεισμένη λόγω κορωνοϊού Μεσοποταμία


Ερωτώμενος για το προφίλ των ταξιδιωτών τόνισε, ότι όσοι ταξιδεύουν το τελευταίο διάστημα έχουν κάποιο λόγο. «Πρέπει να πάνε σε ένα εξειδικευμένο γιατρό, σε ένα νοσοκομείο», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν μετακινείσαι για πλάκα σε ένα νησί». «Δεν μπορεί σε ένα νησί που είναι παρθένο από κορωνοϊό να έρθει κάποιος και να κάνει ζημιά, ειδικά στα νησιά που δεν υπάρχουν ούτε τα ιδιαίτερα νοσοκομεία, ούτε και οι γιατροί» είπε.

Ξεχάστε φέτος το Πάσχα στο χωριό: Μόνο με εκκαθαριστικό η μετακίνηση

 

Οδηγίες προς τους… «ναυτιλομένους»


Με το Ε9 ανά χείρας ταξιδεύουν πάντως οι νησιώτες, ως αποδεικτικό ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι στα νησιά. Στην περίπτωση που συντρέχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, οι πολίτες οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι νήσων, οφείλουν να προσέρχονται στα κατά τόπους λιμεναρχεία όπου τους δίνονται οδηγίες για τα έγγραφα που απαιτούνται, προκειμένου να πιστοποιηθούν οι λόγοι που επικαλούνται για τη μετακίνησή τους. Συγκεκριμένα, οι πολίτες καταθέτουν έγγραφο αίτημα το οποίο εξετάζει το κατά τόπους λιμεναρχείο και αφού ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων αρχών στο νησί, αποφασίζει για τη χορήγηση ή μη της άδειας μετακίνησης.


«Οι περιπτώσεις που έχει η ΚΥΑ, χρήζουν κάποιων διευκρινίσεων σε ό,τι έχει να κάνει με τα δικαιολογητικά», σημείωσε ο κ. Θεολογίτης,  προσθέτοντας ότι «πχ. δεν μπορείς να πας και να πεις με πήρε ο φίλος μου από το νησί ότι έχει σπάσει ο σωλήνας του νερού στο νησί και τρέχει. Ας πάει κάποιος στο ρολόι του νερού και ας το κλείσει».

Κορωνοϊός: 51 οι νεκροί - «Έφυγε» από τη ζωή πατέρας τεσσάρων παιδιών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top