ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Συλλαλητήριο το απόγευμα στο Σύνταγμα

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τι απαντά ο Κωστής Χατζηδάκης 

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ξεκίνησαν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη επιχείρηση.

Για το απόγευμα είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 17:00.

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις εξαιρείται το νησί της Ρόδου που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας.

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Αιτία "πολέμου" η άρση μονιμότητας στους νέους υπαλλήλους

Διαφορετικά πακέτα χρεώσεων, όπως στα κινητά, θα βγάλει η ΔΕΗ

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων, είναι να μην επιτραπεί η κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή: Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δημιουργεί εργαζομένους δυο ταχυτήτων και καταργεί το τιμολόγιο ρεύματος για το προσωπικό». Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, η κυβέρνηση προετοιμάζει «το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ».

Μειώνονται οι χρεώσεις στο νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

ΔΕΗ: Μειώσεις 30-65% σε υψηλές χρεώσεις ρεύματος στο νυχτερινό τιμολόγιο

Να σημειωθεί πως για την κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος είχε αφήσει ένα παράθυρο ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μειωμένης χρέωσης μέχρι έναν συγκεκριμένο όγκο ενέργειας.

Κατά την άποψή του, στόχος των ρυθμίσεων για τη ΔΕΗ είναι η μείωση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης, προκειμένου να αποφεύγονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια, αλλά και ο εκσυγχρονισμός της, ώστε να γίνει πιο φιλική προς τον καταναλωτή. 

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εισπρακτικές της ΔΕΗ για τις οφειλές

Ρουσφετολογικές προσλήψεις στη ΔΕΗ καταγγέλλει ο Τσίπρας

Είχε ξεκαθαρίσει μάλιστα πως οι ρυθμίσεις δε θίγουν τους ήδη εργαζόμενους και ότι οι εργασιακές σχέσεις για τους νέους που θα επιλέξουν να εργαστούν στην ΔΕΗ θα διέπονται από την εργατική νομοθεσία της χώρας, που είναι μέλος της Ε.Ε.

Τέλος ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος είχε τονίσει πως το μοντέλο στο οποίο βασίζονται οι ρυθμίσεις για την άρση της μονιμότητας και την εθελούσια έξοδο στη ΔΕΗ εφαρμόστηκε στον ΟΤΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top