Στο έλεος του «Γηρυόνη» και η Κατερίνη – Εκκενώθηκαν σπίτια στην παραλία

Απεγκλωβίστηκε Ισπανός ποδηλάτης με τον σκύλο του από τον Όλυμπο

Δείτε στο video από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Γηρυόνης» στη Βόρεια Ελλάδα

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του «Γηρυόνη» από τη βόρεια Ελλάδα, με την Πιερία, την Ημαθία και τη Λάρισα να δέχονται το «μένος» της κακοκαιρίας.

Στην Κατερίνη προκλήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν εντολή προκειμένου να εκκενωθούν οι κατοικίες που βρίσκονται στον δρόμο μπροστά από τη θάλασσα.

Παράλληλα έθεσαν σε κατάσταση ετοιμότητας και τους κατοίκους που μένουν στις αμέσως επόμενες γειτονιές για να είναι έτοιμοι να μετακινηθούν, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Σαρώνει την Αττική ο «Γηρυόνης»: Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου

Τραγωδία στο Αντίρριο: Νεκρός και ο δεύτερος επιβάτης του ιστιοφόρου

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τα έντονα φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική δέχτηκε 8 κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε 4 αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων».

Παράλληλα σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας Κατερίνης, πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στην Κατερίνη. Φωτογραφία: pierianews.gr

Πού θα μείνουν κλειστά τα σχολεία

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην Πιερία, όπως επίσης σχολεία, παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Επίσης δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Θάσο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της επικράτειας του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αποφασίστηκε από τον δήμαρχο του νησιού καθώς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα «καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία».

Zημιές από πτώση δένδρων στη Θεσσαλονίκη.Φωτογραφία: Γιάννης Παπανικός/InTime

Πτώσεις δένδρων στη Θεσσαλονίκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε επτά περιπτώσεις για κοπές και απομακρύνσεις κλαδιών και κορμών δένδρων από το οδόστρωμα, οι περισσότερες απ' αυτές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και κάποιες σε Καλαμαριά και Κορδελιό.
Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά σε δύο από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επενέβησαν οι πυροσβέστες καταγράφηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πτώσεις δένδρων στη Θεσσαλονίκη. Φωτογραφία: Γιάννης Παπανικός/InTime

Προβλήματα και στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα η ορατότητα λόγω της σφοδρότητας της βροχόπτωσης, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην εθνική Οδό Τρικάλων – Καλαμπάκας, ενώ στις Σέρρες, η σιδηροδρομική Γραμμή προς τη Δράμα, έκλεισε προσωρινά.

Μεγάλες ποσότητες νερού μετέφεραν υλικά πάνω στις γραμμές, οι οποίες μετατοπίστηκαν στην γέφυρα του Νεοχωρίου. Έτσι, η κυκλοφορία διακόπηκε ώστε συνεργείο να επιδιορθώσει τις ζημιές, με επιβάτες ενός τρένου που περνούσε από το σημείο, να μεταφέρονται με λεωφορεία του ΟΣΕ στον προορισμό τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top