Tελευταία ημέρα καλοκαιριού σήμερα – Από αύριο κρύο και θυελλώδεις άνεμοι

Πάνω από δέκα βαθμούς θα πέσει η θερμοκρασία

Καιρός επιδείνωση

Μπορεί το Σαββατοκύριακο να ήταν άκρως καλοκαιρινό και η Δευτέρα να συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο, όμως από αύριο Τρίτη αναμένεται ραγδαία αλλαγή του καιρού με απότομη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Με πρόγνωσή του, το meteo αναφέρει πως σήμερα οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, όμως από το απόγευμα και από τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά. Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει πάνω από 10 βαθμούς, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, όμως σε όλη τη χώρα η πτώση θα είναι ιδαίτερα αισθητή καθώς ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν όχι μόνο στα πελάγη αλλά και σε ηπειρωτικά τμήματα.

Ραγδαία αλλαγή του καιρού από Τρίτη:Ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

Επιπρόσθετα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μια περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων από το μεσημέρι της Τετάρτης και ιδιαίτερα την Πέμπτη όποτε και περιμένουμε υψηλό κυματισμό τα πελάγη.

ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ: «ΑΠΟΤΟΜΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΟΙ»

Με σημερινή του ανάρτηση στο Facebook, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τους ισχυρούς ανέμους που θα «εμφανιστούν» αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη:

«Σας ενημερώνω ότι από αύριο Τρίτη και κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα ενισχυθούν απότομα οι άνεμοι οι οποίοι θα είναι σφοδροί! 

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει απαγορευτικό για τα περισσότερα λιμάνια της χώρας.

Ειδικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, η ένταση των ανέμων θα φτάνει και τα 10 μποφόρ! Δείξτε προσοχή!

Από Τρίτη θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Την Τετάρτη ειδικά θα έχουμε κατά 12°C τουλάχιστον πιο χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με σήμερα Δευτέρα.

Βροχές στην Αθήνα περιμένουμε την Πέμπτη. Προσοχή όμως στους ανέμους! Θα με θυμηθείτε...» ανέφερε χαρακτηριστικά.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top