Ισόβια στον πατέρα που δολοφόνησε την 6χρονη Στέλλα και την πέταξε στα σκουπίδια

Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του για ψυχολογικά προβλήματα - Νέα ενημέρωση 22:24

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών τον 62χρονος, συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια την εξάχρονη κόρη του και την πέταξε σε κάδο σκουπιδιών.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, αδίκημα για το οποίο του επέβαλε επιπλέον ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Διαβάστε επίσης: Σκηνές αρχαία τραγωδίας στο δικαστήριο για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας - Αμετανόητος ο παιδοκτόνος

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε ότι αμφιταλαντεύτηκε για το θέμα του καταλογισμού, καθώς ο 62χρονος φαίνεται να έχει κάποια μορφή κατάθλιψης, ωστόσο τόνισε ότι του έκανε τρομερή εντύπωση ότι στην απολογία του ο κατηγορούμενος μίλησε για το παιδί του μόλις ένα λεπτό.

«Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχορραγούσε μάγουλο με μάγουλο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι το παιδί μπορεί να πεθάνει. Ούτε μπορώ να δεχθώ ότι κοίταζε το σπίτι για να μην ξυπνήσει ο γιος του. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο, γιατί πάνω σε μια πληγή δεν ρίχνεις αλάτι...Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε καταλάβει ότι το παιδί του ψυχορραγούσε. Τρελός δεν είναι, συμφεροντολόγος είναι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν καταλήγουν σε φόνο. Τι να πω; Ότι τον καταλαβαίνω ότι προσπάθησε να κάνει τις δυο απόπειρες; Τις έκανε όμως; Ζητώ την ενοχή του ως εισήχθη», είπε ο εισαγγελέας.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι σκότωσε το παιδί του κατά λάθος, κάτι που εξόργισε όμως τον εισαγγελέα και το ακροατήριο.

«Είμαι κρατούμενος 11 μήνες στο ψυχιατρείο των φυλακών. Υπηρέτησα 29 χρόνια στην Αστυνομία. Έχω πάρει επαίνους από την  υπηρεσία μου. Την συγκεκριμένη μέρα ήμουν στο σπίτι και με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός μου. Μου ζήτησε να κάνω την Στέλλα μπάνιο. Εκείνη δεν ήθελε. Την πήρα στην αγκαλιά μου. Φοβήθηκα μην ξυπνήσει τον Μάριο, τον δίδυμο αδελφό της και της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει. Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χέρια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θόλωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη και από την σύζυγό μου και από την κοινωνία», είπε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι προσπάθησε να βοηθήσει τη σύζυγό του στην ανατροφή του άλλου τους παιδιού, δίνοντάς της χρήματα, αλλά δεν έπεισε την έδρα.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος που είχε ο 62χρονος με τον εισαγγελέα:

  • Εισαγγελέας: Ήταν τόσο σημαντικό για σας να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Γιατί να μην ξυπνήσει; 
  • Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον ξυπνήσω ..
  • Εισαγγελέας: Δεν σκεφτήκατε ότι το παιδί σκάει όταν της κλείνατε το στόμα; 
  • Κατηγορούμενος: Όχι δεν το αντιλήφθηκα. Κοίταζα να δω αν ο γιος μου ξύπνησε μέσα στη φασαρία...
  • Εισαγγελέας: Γιατί να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Μήπως τον αγαπάτε λίγο παραπάνω; 
  • Κατηγορούμενος: Όχι....
  • Εισαγγελέας: Γιατί δεν πήρατε τηλέφωνο το 166; 
  • Κατηγορούμενος: Θόλωσα, δεν ήξερα τι έκανα. Το παιδί σταμάτησε να κινείται και το άφησα στο καναπέ... Το κράτησα 3 με 4 λεπτά... Μετά τις έκανα μαλάξεις για να τη συνεφέρω αλλά δεν τα κατάφερα
  • Εισαγγελέας: Αφού την άφησες στον καναπέ τι έκανες; 
  • Κατηγορούμενος: Την έβαλα σε μια σακούλα... σε σακούλες και την πέταξα...
  • Εισαγγελέας: Δε μου αρέσει η λέξη... Την «πέταξα»; Για το παιδί σας μιλάτε...
  • Πρόεδρος: Δεν καταλάβατε ότι το παιδί σας αντιστεκόταν;
  • Κατηγορούμενος: Όχι δεν το κατάλαβα...
  • Πρόεδρος: Αφήνετε τη σορό στον κάδο και μετά τι κάνετε;
  • Κατηγορούμενος: Ανακάτεψα το σπίτι για να φανεί σαν διάρρηξη και με πήρε ο ύπνος...

Ο 62χρονος παιδοκτόνος ισχυρίστηκε ακόμα ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει δύο φορές μέσα στη φυλακή και πως τη νύχτα του φονικού είχε καταναλώσει αντικαταθλιπτικά χάπια με αλκοόλ. Ζήτησε μάλιστα από το δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχικής ασθένειας.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της μικρής Στέλλας, η οποία κρατώντας μια φωτογραφία της απευθύνθηκε στο δικαστήριο και είπε:

«Τρελός δεν είναι, μόνο συμφεροντολόγος. Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά, δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του... Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια».

Απευθυνόμενη κατόπιν στον κατηγορούμενο και δείχνοντας του τη φωτογραφία του παιδιού του είπε: «Κοίταξε την δεν ήταν για τα σκουπίδια το παιδί μου, δεν της άξιζε... Παιδί μου, παιδί μου».

Όλα συνέβησαν τον Απρίλιο του 2017. Ο 62χρονος πρώην αστυνομικός ήταν μόνος στο σπίτι με τα δύο δίδυμα παιδιά του, ενώ η γυναίκα του βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Η μητέρα τον πήρε τηλέφωνο και του είπε να κάνει μπάνιο τη Στέλλα. Εκείνη δεν ήθελε και άρχισε να κλαίει. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, της έκλεισε το στόμα και τη μύτη για να μην ξυπνήσει ο αδελφός της μέχρι που το παιδί ξεψύχησε.

Μετά ο 62χρονος έβαλε το παιδί μέσα σε σακούλες σκουπιδιών, το πέταξε σε έναν κάδο απορριμμάτων και πήγε στην αστυνομία, όπου κατήγγειλε ότι διαρρήκτες μπήκαν μέσα στο σπίτι και πήραν το παιδί.

«Μου είπε: “Μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλίτσα”. Πήγα στο σπίτι, βρήκα ένα χάος και το παιδί μου έλειπε. Έψαχνα να βρω ποιος ήταν ο λόγος να κλέψουν ένα παιδάκι» είπε η μητέρα της μικρής. 

Ύστερα από αρκετές ώρες στο αστυνομικό τμήμα, ο 62χρονος έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του.

«Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να βρω αιτία. Αυτό το γιατί θα με βασανίζει για πάντα. Θα το δεχόμουν ότι ήταν ατύχημα αν φώναζε βοήθεια. Όχι αυτό που έκανε μετά... Και το αποκορύφωμα ήταν τα σκουπίδια. Δεν θέλω να το πιστέψω», είπε στο δικαστήριο η μητέρα της Στέλλας, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top