ΑΦΑΝΤΟΙ οι μαθητές της Γ’ Λυκείου! Οι καθηγητές κάνουν μάθημα σε άδεια θρανία

Ένα μήνα πριν τις πανελλαδικές... επιλέγουν φροντιστήριο και μελέτη στο σπίτι

Ένα μήνα και κάτι πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις οι καθηγητές της Γ’ λυκείου κάνουν μάθημα σε άδειες τάξεις. Οι μαθητές δεν πηγαίνουν σχολείο αλλά διαβάζουν στο σπίτι και το φροντιστήριο.

Η Δέσποινα είναι μαθήτρια Γ’ Λυκείου. Eδώ και λίγες μέρες τόσο η ίδια όσο και οι συμμαθητές της απουσιάζουν από το σχολείο. Το πρωί διαβάζουν στο σπίτι και το απόγευμα πηγαίνουν φροντιστήριο.

«Τώρα τελευταία κάνουμε κάποιες απουσίες στο σχολείο, τις είχαμε κρατήσει για το τέλος, μας είχαν ενημερώσει και από το φροντιστήρια ότι θα κάνουμε διαγωνίσματα έξτρα. -Τέτοιες προσομοιώσεις δεν γίνονται στο σχολείο; -Όχι.»

Οι μαθητές απουσιάζουν με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών καθώς και οι ίδιοι πιστεύουν πως το σχολείο δεν επαρκεί ώστε να μπουν τα παιδιά στο Πανεπιστήμιο.

«Οι γονείς έρχονται και δηλώνουν ψευδώς ότι τα παιδιά τους είναι ασθενή και τους δικαιολογούν τις απουσίες» δηλώνει εκπαιδευτικός.

«Κατά τη γνώμη μου το σχολείο δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και όχι μόνο οι δικοί μου γονείς αλλά και των συμμαθητών μου που συζητάμε, ξέρουν ότι αν δεν πάμε φροντιστήριο έστω από την Β’ λυκείου δεν θα περάσουμε πουθενά» λέει μαθήτρια.

 Είναι χαρακτηριστικό πως τον περσινό Απρίλιο, από τους 100.000 μαθητές της Γ’ Λυκείου, 56.000 απουσίασαν τουλάχιστον 1 μέρα ενώ 18.000 έλειψαν από το σχολείο όλο το μήνα πριν τις πανελλήνιες.

«Θα μπορέσω να προετοιμαστώ ακόμη περισσότερο , να διαβάζω για το φροντιστήριο και να μη σπαταλάω το χρόνο μου το σχολείο»

Το φαινόμενο είναι σύνηθες. Όμως ιδιαίτερα φέτος που οι απολυτήριες εξετάσεις προηγούνται των πανελλαδικών, οι μαθητές έχουν αγχωθεί περισσότερο, πιστεύουν πως αυτό τους κόβει τη φόρα και προσπαθούν να λείψουν όσες περισσότερες μέρες μπορούν απ' το σχολείο προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα.

«Στο φροντιστήριο η ύλη καλύπτεται πολύ πιο γρήγορα και γίνεται μια σωστή επανάληψη ώστε να νιώθουν τα παιδιά προετοιμασμένα και να γράψουν καλύτερα» εξηγεί ιδιοκτήτης φροντιστηρίου.

Πώς να πειστούν γονείς και μαθητές ότι το σχολείο είναι αρκετό όταν από το 2008 έως το 2014 η δημόσια δαπάνη για την εκπαίδευση έχει μειωθεί κατά 4,5 δισ. ευρώ;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top