ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΕΤΕ! Σύρος, ανάπηρος πολέμου γίνεται λαμπαδηδρόμος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Είναι τιμή μου! Ένα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα, έγινε πραγματικότητα», είπε ο 27χρονος αθλητής

ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΕΤΕ! Σύρος, ανάπηρος πολέμου γίνεται λαμπαδηδρόμος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Μια στιγμή ήταν αρκετή για να αλλάξει η ζωή του 27χρονου Ibrahim Al Hussein, από την Συρία. Από μικρή ηλικία είχε μια ιδιαίτερη αγάπη στον αθλητισμό και ειδικότερα στην κολύμβηση.
022.jpg

Το σπίτι του ήταν κοντά στον ποταμό Ευφράτη και όταν έβρισκε χρόνο πήγαινε για κολύμπι.Τα πράγματα άλλαξαν όταν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών έτρεξε να σώσει έναν φίλο του και δυστυχώς μία βόμβα έσκασε δίπλα του με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό του πόδι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ibrahim πίστεψε πως δεν θα καταφέρει να πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες που ήταν ένα από τα μεγάλα του όνειρα.Ένας γιατρός-εθελοντής τον βοήθησε και κατάφερε να βάλει ένα πρόσθετο μέλος. Το 2014 έφτασε στη Σάμο και μετά στην Αθήνα. Παίζει μπάσκετ με την ομάδα του Αμαρουσίου στο μπάσκετ με καρότσι. Αυτός και τα 13 αδέλφια του έμαθαν να κολυμπούν υπό τις οδηγίες του πατέρα τους, που είναι προπονητής κολύμβησης.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 19.20 το απόγευμα της Μ. Τρίτης θα είναι ο λαμπαδηδρόμος που θα κρατήσει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας του Ελαιώνα.

Μιλώντας στο site των Ηνωμένων Εθνών UNHCR δήλωσε: «Είναι τιμή μου! Ένα από τα μεγαλύτερα μου όνειρα, έγινε πραγματικότητα». Και πρόσθεσε: «Αν ασχοληθώ με το παρελθόν θα με κρατήσει πίσω. Κοιτάζω μόνο μπροστά».

Ο Ibrahim με τη βοήθεια της προπονήτριάς του, Ελένης Κοκκίνου έμαθε να ισορροπεί στο νερό και πλέον καλύπτει τα 50μ. σε ελεύθερο στυλ σε 28 δεύτερα.
033.jpg

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«Ο 27χρονος Ibrahim Al Hussein, Σύρος αναγνωρισμένος πρόσφυγας αθλητής, είναι ο Λαμπαδηδρόμος που θα κρατήσει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας του Ελαιώνα τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου στις 19.20.

Ο κ. Al Hussein έχει αθλητικό υπόβαθρο, με συμμετοχές και διακ��ίσεις στην κολύμβηση και στο τζούντο στη Συρία. Στην Ελλάδα βρίσκεται από το 2014. Είναι μέλος της ομάδας μπάσκετ Αμαρουσίου (καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο) και παράλληλα, προπονείται στην κολύμβηση με τον Σύλλογο Προσαρμοσμένων Αθλημάτων “Πρωτοπόροι”, το αθλητικό σωματείο του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ALMA”.

Εκτενές πορτραίτο του κ. Ibrahim Al Hussein μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση tracks.unhcr.org (αγγλικά) και www.unhcr.gr (ελληνικά), ιστοσελίδες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (United Nations High Commissioner for Refugees)»

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top