Γιατί το να εμπιστεύεσαι είναι πιο σημαντικό και από το να αγαπάς

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Αποτελεί θεμελιώδη λίθο μίας σχέσης

Πρέπει να εμπιστεύεσαι και να πιστεύεις τους ανθρώπους, αλλιώς η ζωή γίνεται ανυπόφορη, είχε πει ο Ρώσος θεατρικός συγγραφέας, Άντον Τσέχωφ και πραγματικά νιώθω πως αν όλες ή όλοι το τηρούσαμε, η ζωή μας θα ήταν πιο υποφερτή.

Πόσες φορές έχουμε ερωτευτεί έναν άνθρωπο και έχουμε πιστέψει στα λόγια τρίτων ή δεν του έχουμε δείξει εμπιστοσύνη;
Δεν ξέρω τι έχετε κάνει εσείς αλλά εγώ πολλές φορές έχω πέσει στην παγίδα να επηρεαστώ από τρίτα πρόσωπα που απλώς μετέφεραν αναληθή πράγματα.

Το αποτέλεσμα; Η έλλειψη εμπιστοσύνης να φωλιάσει στην ψυχή μου και η σχέση να διαλυθεί αφού η εμπιστοσύνη αποτελεί θεμελιώδη λίθο για αυτό. Πριν υποπτευθείς λοιπόν τον/την σύντροφό σου και την/τον προσβάλλεις με τη συμπεριφορά σου, σκέψου!

1 Όσο καιρό είστε μαζί σου έχει δώσει δικαιώματα; Τον έχεις πιάσει να σου λέει ψέματα; Έχεις αντιληφθεί πως σου κρύβει πράγματα; 
2. Ο άνθρωπος που σου λέει αυτές τις πληροφορίες, πόσο έμπιστος είναι; Τον γνωρίζεις καιρό; Σ’ αγαπάει; Μήπως για κάποιον λόγο δεν είναι σύμφωνος με αυτή τη σχέση;

3 Στην τελική αν δε σε ήθελε γιατί να είναι μαζί σου; Γιατί να σου αφιερώνει το χρόνο του που είναι και ό, τι πιο πολύτιμο έχει ένας άνθρωπος;

Αν ένας άνθρωπος σε ενδιαφέρει πραγματικά πρέπει μόνος σου να ψάξεις να βρεις την αλήθεια. Μην κάνεις το λάθος να τον κατηγορήσεις χωρίς αποδείξεις και άσε στην άκρη τις σκηνές ζηλοτυπίας. Σε κανέναν άνθρωπο άλλωστε δεν αρέσουν οι υστερίες.  

Αν μέσα σου συνεχίζεις να βράζεις για πράγματα που άκουσες για εκείνον ή εκείνη, μην το λύσεις από το τηλέφωνο ή εκείνη την ώρα που είσαι θυμωμένος/η.

Άσε να περάσει λίγη ώρα ή καιρός και κάνε μαζί του μία όμορφη συζήτηση. Να είσαι ξεκάθαρος και να μιλήσεις ανοιχτά για αυτά που άκουσες. Πολλές φορές θέλουμε ο άλλος να καταλαβαίνει από μόνος του τι μας ενοχλεί. Μέγα λάθος, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να του το εκφράσουμε εμείς. 

Όταν όμως δεις πως ό, τι σου λένε για αυτόν τον άνθρωπο το πιστεύεις και τον υποπτεύεσαι διαρκώς, τότε δεν υπάρχει λόγος να είσαι και μαζί του. Η έλλειψη εμπιστοσύνης κάνει κακό και στα δύο μέλη της σχέσης. Αυτός που αμφισβητεί μονίμως και ζηλεύει βασανίζεται και αρρωσταίνει, ενώ οδυνηρό είναι και για τον άλλον άνθρωπο ο οποίος δέχεται τη μία προσβολή μετά την άλλη και αβάσιμες κατηγορίες. 

Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως το να σε εμπιστεύεται κάποιος είναι πιο σημαντικό και από το να σε αγαπά.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top