Valentino, Vale… γδύνω

Φωτογραφια αρθρογραφου
Αρθρογράφος

Και τα λαμπάκια μου (κι αυτά) στο... κόκκινο

Ο κανονικός τίτλος θα ήταν πιο κοντά στο «I hate Valentine’s day», «Άγιος Βαλεντίνος αυτός ο γραφικός», «Έρωτας είναι όλο το χρόνο» κλπ – έχω να σου παραθέσω χιλιάδες -, αλλά τότε μάλλον δε θα σε προκαλούσα να κάνεις το κλικ που μόλις έκανες.

Κι αφού τα πήγα καλά ως εδώ, άκου!

Πάμε μαζί να τρολάρουμε την μοναδική «γιορτή» της αγάπης.

Θα μπορούσα να μείνω σε κάτι που διάβασα κι έλεγε «- Τι θα κάνεις 14/2; - Τι μέρα πέφτει; - Τετάρτη – Φακές!». Αλλά τόσο λακωνική… γιατί;

Πάρε, λοιπόν, να έχεις πολλούς λόγους που η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι… μπλιαξ – εκτός από άκρως εμπορική κλπ κλπ κλπ.

  1. Έχουμε Φλεβάρη, το καλοκαίρι πλησιάζει και τα σοκολατάκια παχαίνουν! (Μην πεις μετά ότι δε σε είχα προειδοποιήσει)
  2. Οι «φράσεις αγάπης» είναι κλεμμένες από το διαδίκτυο ή από κάποιον «μεγάλο» δημιουργό. Το ίδιο και τα «δώρα αγάπης» (αρκουδάκια, γλυκά, λουλούδια, τούρτες, καραμέλες, καρδούλες). Κι έχουν ένα (τραγικό) κοινό χαρακτηριστικό: μηδέν φαντασία, μηδέν πρωτοτυπία, μηδέν προσωπική πινελιά.
  3. Όλα όσα γίνονται εκείνη την ημέρα είναι γιατί «πρέπει». Κι εντάξει οι γυναίκες (οι ρομαντικούλες δηλαδή, γιατί – ευτυχώς – δεν είμαστε όλες έτσι), αλλά πες μου εσύ έναν άντρα που δεν κάνει ό,τι κάνει απλά για να γλιτώσει την γκρίνια.
  4. Τα εστιατόρια κάνουν χρυσές δουλειές και βγάζουν μενού λες και θα ακουστεί πάλι «3,2,1, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!».
  5. Καλά αν δεν έχεις και σύντροφο… βρες λαγούμι να κρυφτείς. Υπάρχει πάντα και παντού κάποιος που θα σε ρωτήσει «Εσύ τι θα κάνεις του Αγίου Βαλεντίνου;». Κι αν καταφέρεις να μην τον χτυπήσεις, απλά θα του χαρίσεις ένα χαμόγελο απειλητικό για τη ζωή του.
  6. Το ραδιόφωνο παθαίνει… xmas. Μόνο που αντί για Wham, μας ζαλίζει με Celine Dion και Ramazzoti (τους λατρεύω και τους δύο, αλλά ρε παιδιά να μάθετε να τους ακούτε all year long, hellooooo!!)
  7. Δε χρειάζεται να έχουμε τόσους Τοξότες ανάμεσά μας, το σεξ είναι διαθέσιμο όλες τις ημέρες παιδιά!
  8. Υπέρμετρος Καπιταλισμός χωρίς λόγο – κράτα τα και κάνε εκείνο το ταξίδι που σκεφτόσουν, κάνοντάς της έκπληξη άλλη στιγμή, από το πουθενά!
  9. Ρούχα και εσώρουχα… «ακραία» (που δεν είναι σίγουρο ότι μπορείς να τα υποστηρίξεις, άρα… γιατί να βγεις γελοίος; Σέξι θυμάμαι ότι προσπαθούσες να είσαι…)
  10. Αν δεν πεις όλο χαρά στο άλλο σου μισό ή την κολλητή/ κολλητό σου που είναι όντως ερωτευμένη «Χρόνια πολλά!», παίζει να σου κρατήσει και μούτρα. (Καλά εσείς οι άντρες μην το ξεχάσετε ΕΠΟΥΔΕΝΙ. Γιατί σας λυπάμαι ΗΔΗ!)
  11. Κόκκινο παντού. Τόσο πολύ, που σε κάνει να θες να είσαι σκύλος και να είχες αχρωματοψία σε αυτό το χρώμα.
  12. Την Αγία Πουλχερία γιατί δεν την γιορτάζουμε και την αφήνουμε παραπονεμένη;
  13. Άλλο τα εφέ και τα γραφικά που συμβαίνουν αυτές τις 24 ώρες, άλλο ο έρωτας, η αγάπη, ο ρομαντισμός.
  14. Όλοι ξαφνικά εκείνη τη μέρα θυμούνται ότι «πρέπει να αγαπηθούμε darling» - ακόμα κι αν την προηγούμενη μέρα πετούσαν βάζα ο ένας στον άλλο. Αν έτσι θέλουν να πείσουν τον εαυτό τους, οκ. Εγώ πάντως δεν πείθομαι με αυτόν τον τρόπο. Sorry!
  15. και κλείνω με το κλασικό κλισέ μεν, αναπόφευκτο δε – θα το θέσω όμως με το δικό μου τρόπο: Τα αισθήματά σου για το άλλο σου μισό, στα «θυμίζει» ο χτύπος της καρδιάς σου όταν τον σκέφτεσαι, όταν τον κοιτάς, όταν τον έχεις δίπλα σου. Όχι το ημερολόγιο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top