Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 30% στο ρεύμα

Εκτιμάται πως θα ωφεληθούν πάνω από 140.000 νοικοκυριά

Έκπτωση 30% στο ρεύμα με το Περιβαλλοντικό Τιμολόγιο
Σε ισχύ είναι το Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΠΟΤ), το οποίο προβλέπει έκπτωση που θα αγγίξει το 30% στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) και προβλέπει έκπτωση 42 ευρώ ανά Μεγαβατώρα (MWh) για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Ποιους αφορά

Το ΠΟΤ αφορά τους οικιακούς καταναλωτές της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Μεγαλόπολης της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, λόγω της επιβάρυνσης αυτών των περιοχών από τα λιγνιτικά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος.

Υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν πάνω από 140.000 νοικοκυριά, με την έκπτωση να αντιστοιχεί σε έκπτωση της τάξης του 27% στο σύνολο του λογαριασμού (ή 45% επί του ανταγωνιστικού τιμολογίου της ΔΕΗ) για καταναλώσεις έως 1.600 KWh το τετράμηνο, που είναι η κατανάλωση ενός μέσου νοικοκυριού. Η ενίσχυση δίνεται μέχρι το ορίου των 2400 kWh τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε περίπτωση που η τετραμηνιαία κατανάλωση είναι μεγαλύτερη του ορίου των 2400 kWh, η ενίσχυση δίνεται μέχρι του ορίου αυτού.

Ποιοι εξαιρούνται

Το Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο δεν το δικαιούνται οι:

οι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ)

οι δικαιούχοι του Ειδικού Τιμολογίου Οικιακής Χρήσεως για τις Πολύτεκνες Οικογένειες

οι δικαιούχοι Ειδικού Τιμολογίου Κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

οι ενταγμένοι αυτοπαραγωγοί σε πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού ή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού

οι ωφελούμενοι από πρόγραμμα εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μόνη περίπτωση που δικαιούχοι του ΚΟΤ μπορούν να λάβουν την έκπτωση του Περιβαλλοντικού Οικιακού Τιμολογίου είναι εάν δεν λάβουν την έκπτωση του ΚΟΤ για το συγκεκριμένο τετράμηνο λόγω υπέρβασης των ορίων κατανάλωσης.

 

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ για το Περιβαλλοντικο Οικιακο Τιμολόγιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top