Τι είπε ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ

Πώς σχολίασε και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Νίκου Γκάλη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Τι είπε ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη για ΠΑΟΚ και Γκάλη

 

Αρκετές αθλητικές αναφορές περιείχε περιελάμβανε η κοινή συνέντευξη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Θεσσαλονίκη», «Focus FM» και  «FM 100».

 Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ,  ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε λάθος του που αναφέρθηκε πέρσι σε  «πέτσινο» γκολ, για τον τελικό του Κυπέλλου του 2017. «Αλλά δεν το είπα εγώ. Το είχε πει ο δημοσιογράφος στον οποίο έδινα συνέντευξη. Οπότε από τότε έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου, να είμαι πάρα πολύ προσεκτικός, να μη σχολιάζω τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, αυτά τα οποία συμβαίνουν στο γήπεδο» διευκρίνισε.   

Σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα και τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε (με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται ότι το έχασε «στα χαρτιά») ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Θα πω, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Και χαίρομαι που βλέπω τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει ποδοσφαιρικά πολύ καλύτερα. Χαίρομαι που υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι καλό αυτό. Και στεναχωριέμαι όταν η αντιπαράθεση φεύγει από τα γήπεδα και πηγαίνει αλλού. Δεν είναι καλό αυτό. Τα ματς και τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται πάντα στο γήπεδο».

Σχετικά με τους ιδιοκτήτες των ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στη σχετική ερώτηση:  «Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος εδώ από τη Θεσσαλονίκη. Θέλω καθαρούς κανόνες στο επιχειρηματικό παιχνίδι. Και δεν έχω προσωπική κόντρα με κανέναν. Αρκεί να μην μπαίνουν οι επιχειρηματίες στα χωράφια της πολιτικής. Νομίζω ότι είμαι πάρα πολύ ξεκάθαρος σ’ αυτό το οποίο λέω. Σέβομαι και τιμώ οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει στη χώρα, πόσο μάλλον εδώ στη Θεσσαλονίκη. Είναι μία πόλη, η οποία χρειάζεται σήμερα  σημαντικές επενδύσεις. Και όσο κάποιος κινείται στο πλαίσιο της νόμιμης επιχειρηματικής δράσης, θα είναι καλοδεχούμενος από μένα. Αλλά καλό είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα να μην μπλέκει με την πολιτική και να μην γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις».

Πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης για τη σχέση του με τον αθλητισμό:

« Ξέρετε, είμαι πάνω από όλα φίλαθλος, θέλω να το τονίσω αυτό, αγαπώ τον αθλητισμό, αγαπώ το ποδόσφαιρο, αγαπώ το μπάσκετ, αγαπώ όλα τα σπορ. Και δεν είμαι παθιασμένος οπαδός. Μου αρέσει ο αθλητισμός, μου αρέσει να βλέπω ελληνικές ομάδες να είναι ανταγωνιστικές. Θα ήθελα πραγματικά να αναβαθμιστεί συνολικά η ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα ήθελα να δω περισσότερους νέους Έλληνες παίκτες να παίρνουν ευκαιρίες σε ελληνικές ομάδες. Θέλω να δω περισσότερες επενδύσεις σε υποδομές στο ποδόσφαιρο. Μιας και είναι επίκαιρη η συζήτηση και για την αναμόρφωση, για το καινούριο γήπεδο του ΠΑΟΚ, είμαι πάντα θετικός σε τέτοιες υποδομές. Υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται η νομοθεσία και οι περιβαλλοντικοί όροι, πιστεύω ότι τα καινούρια γήπεδα αναβαθμίζουν συνολικά την ποιότητα του ποδοσφαίρου. Και θα ήθελα να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε πραγματικά ένα πρωτάθλημα χωρίς βία, όπου οικογένειες να μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο με ασφάλεια και να πηγαίνουν τα νέα παιδιά και να χαίρονται το ποδόσφαιρο και την ομάδα την οποία υποστηρίζουν. Και, όπως σας είπα, οι διαφορές να μην λύνονται στα αθλητικά δικαστήρια, αλλά να λύνονται το γήπεδο και να κερδίζει πάντα ο καλύτερος»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του ο Γκάλης 

 

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τη φημολογία των τελευταίων ημερών για υποψηφιότητα του Νίκου Γκάλη στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενδεχόμενο το οποίο διέψευσε:             

«Ανήκω στη γενιά των Ελλήνων που μεγάλωσαν και έμαθαν μπάσκετ με είδωλο το Νίκο Γκάλη. Έχω φύγει από το σχολείο, κάνοντας κοπάνα, για να έρθω να δω παιχνίδι του Άρη στο Αλεξάνδρειο τις εποχές που καιγόταν το γήπεδο στους μεγάλους αγώνες στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ουδεμία πρόταση έγινε ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία στο Νίκο Γκάλη. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος. Σέβομαι και τιμώ το Νίκο απεριόριστα ως αθλητή, ουδέποτε σκέφτηκα την ανάμιξή του με τα πολιτικά. Εξάλλου ο ίδιος, σε πολλές διαφορετικές ευκαιρίες, είναι κάτι που το έχει αποκλείσει. Καταλαβαίνω ότι ίδιος ίσως αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει σε κάποια δημοσιεύματα, τα οποία όμως δεν απηχούν στην πραγματικότητα» .

  Απάντηση Γεροβασίλη στον Μητσοτάκη: Ας αφήσει το σκοράρισμα στον Νίκο Γκάλη!

Τον Νίκο Γκάλη πάντως επικαλέστηκε και η υπουργός Διοικητικής Ανσυγκρότησης, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ για το Δημόσιο. 

“Διατυμπανίζει ότι «δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος από το Δημόσιο αλλά παράλληλα «θα καταργήσει τις  περιττές  δομές», οι οποίες φυσικά είναι στελεχωμένες με προσωπικό, από αυτό που δεν θα απολύσει! «Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος» αλλά θα βάλει σε αυστηρή δίαιτα το κράτος και τη δημόσια τηλεόραση η οπoία κατά την άποψή του  «είναι πλαδαρή». Προφανώς θα ψάχνει για περισσότερο «λίπος» από αυτό που διέκρινε στον δημόσιο τομέα πριν από ένα χρόνο” αναφέρει μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης καταλήγει στη δήλωσή της:  

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σκοράρει πουθενά και σίγουρα όχι στη δημόσια διοίκηση. Ας αφήσει το σκοράρισμα λοιπόν στον Νίκο Γκάλη» .

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top