«Τρικλοποδιές» από Ντράγκι στην έξοδο στις αγορές φοβάται ο Τσακαλώτος

Προβλήματα για την «επόμενη ημέρα» μετά την απόφαση του Eurogroup για αναστολή της εκταμίευσης της δόσης

Οι Ευρωπαίοι στήλωσαν τα πόδια και δεν διευκόλυναν τελικά την ελληνική κυβέρνηση που προσδοκούσε ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup θα έπαιρνε την εκταμίευσης  της δόσης  των 5,7 δις ευρώ, όπως τόνισε στο ρεπορτάζ του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς.    

Κάπως έτσι είχαμε το "θερμό" επεισόδιο του Μάριο Ντράγκι με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όταν ο Κεντρικός Τραπεζίτης ζήτησε ορθά- κοφτά να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, να επεκταθούν σε όλη την Επικράτεια και να αντικατασταθούν με συνοπτικές διαδικασίες οι συμβολαιογράφοι που δεν υπογράφουν. Εμφανώς εκνευρισμένος ο Έλληνας υπουργός απάντησε: "Υπάρχει ασάφεια στους πλειστηριασμούς. Πόσους θέλετε την ημέρα;"

Λάδι στη φωτιά έριξε η αναφορά του Μάριο Ντράγκι στο 7ετές ομόλογο. "Η μεταβλητότητα των αγορών δείχνει ότι χρειάζεται προσοχή. Τα ελληνικά ομόλογα είναι πιο ευπαθή", σημείωσε ο Κεντρικός Τραπεζίτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχεδόν οργισμένος απάντησε: "Καταφέραμε και δανειστήκαμε υπό αντίξοες συνθήκες. Κάτι λέει αυτό".

Η ΕΚΤ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ «ΣΚΛΗΡΟΥ»

Αν και στο διάλειμμα του Eurogroup δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις και έπεσαν οι τόνοι, η ελληνική πλευρά διαπιστώνει ότι το ρόλο του "σκληρού" αναλαμβάνει, πλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η Αθήνα «βλέπει» πιέσεις για προληπτική γραμμή και  κόντρα στο σχεδιασμό της για "καθαρή" έξοδο, ενώ όλα δείχνουν ότι το "πακέτο" των μεταρρυθμίσεων, που θα «ξεκλειδώσουν» τον τρόπο επιτήρησης μετά από τον Αύγουστο και την ελάφρυνση χρέους, δεν θα είναι αμιγώς ελληνική υπόθεση.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top